Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırmada Mirzanın adaylığı kesin

Bandırmada Mirzanın adaylığı kesin

MHP ve Saadet Partisi 30 Mart Yerel Seçimleri için belediye başkan adaylarını açıklarken, CHPnin adayı da daha önce yapılan ön seçimde de en yüksek oyu alan Dursun Mirza olarak kesinleşti. CHP Genel Merkezinden gelen açıklamayla Mirzanın kesinleşm

MHP ve Saadet Partisi 30 Mart Yerel Seçimleri için belediye başkan adaylarını açıklarken, CHP`nin adayı da daha önce yapılan ön seçimde de en yüksek oyu alan Dursun Mirza olarak kesinleşti. CHP Genel Merkezi`nden gelen açıklamayla Mirza`nın kesinleşmesinin ardından şu an Bandırma`da adayını açıklamayan tek parti Ak Parti, Ak Parti`nin de 25 Aralık itibariyle adayını kamuoyuna duyurması bekleniyor.               
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi`nde dün yapılan toplantıda 400 ilçenin Belediye Başkan Adayları kesinlik kazandı. Bandırma`da, katıldığı ön seçimden en yüksek oyu alarak birinci çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, partisinin Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi. PM`den geçerek netleşen kararın ardından Bandırma`daki seçimlerde mecliste grubu bulunan siyasi partilerden Cumhuriyet Halk Partisi adayını Dursun Mirza, Milliyetçi Hareket Partisi adayını Dr. Hadi Selimoğlu olarak belirlerken, Ak Parti`de ise adayın belirleneceği tarih 25 Aralık olarak açıklandı. Öte yandan mecliste grubu bulunmayan Saadet Partisi de geçtiğimiz günlerde düzenlediği toplantıda adaylarının Mustafa Köse olduğunu açıklamıştı.
CHP`nin Büyükşehir adayı Sami Sözat
Gün boyu süren toplantıdan sızan ilk haberlere göre DYP Eski milletvekili ve Tarım Komisyonu Başkanlarından, Balıkesir Ziraat odası Başkanı Sami Sözat Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.
CHP, PM dan çıkan ilk tespitlerde Balıkesir merkezinde yeni kurulan iki merkez ilçe Karasi ve 6 Eylül için aday yoklaması kararı çıktı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli