Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da LGS’ye katılım oranı yüksek

Bandırma’da LGS’ye katılım oranı yüksek

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın organizasyonundaki “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin(BİGEP)” Bandırma’da da başarıyla sürdüğünü belirtti.

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın organizasyonundaki “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin(BİGEP)” Bandırma’da da başarıyla sürdüğünü belirtti. Aksakal, projenin amacının öğrencilerin yalnızca akademik başarılarını artırma olmadığına dikkati çekerek, “Proje kapsamında öğrencilerin yetenekli oldukları birçok alanda gelişmeleri için çaba harcanıyor. Projeye öğretmenlerimiz ve okul yöneticileri de büyük destek veriyorlar” dedi.
LGS’YE BÜYÜK KATILIM
Liselere Geçiş Sistemi(LGS) sınavına, Bandırma’daki 8. sınıf öğrencilerin katılım oranının yüzde 81 olduğunu belirten Aksakal, “Bu yüksek bir orandır. Sınav sonuçlarının yüksek başarı getireceğine inanıyorum. Geçen yılki LGS’de, Bandırma ilçesi olarak Balıkesir ili birincisi olmuştuk. Yine önemli bir başarı bekliyorum” diye konuştu.
Kaymakam Aksakal, Bandırma’daki eğitim ve öğretimin kalitesinin yüksek olduğunu belirtti.
DEPREMZEDELERİN DURUMU
Kahramanmaraş merkezli olup, 11 ili etkileyen depremin ardından Bandırma’ya 2.500 dolayında depremzedenin geldiğine işaret eden Aksakal, şunları söyledi:
“Bu depremzedeler, dost ve yakınlarının evlerinin yanı sıra yurtlarda ve Eti Maden İşletmelerine ait misafirhanede kalıyorlar. Ancak memleketlerine dönmeleri nedeniyle sayıları şu anda 1.300’ler dolayında bulunuyor. Depremzedelerin bir bölümü ise Bandırma’da kalarak çalışmayı düşündüklerini belirtiyorlar.” 
Haber: ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ katılım oranı yüksek
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı