Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’da kuruyan veya kurutulan asırlık kavak ağacı vakası!

Bandırma’da kuruyan veya  kurutulan asırlık kavak  ağacı vakası!

Bandırma Haydar Çavuş Camii bahçesinde 100 yılı geçkin ulu bir ağacın kuruduğu ortaya çıktı.

Bir yıla yakın bir sürede tüm ağaçların yapraklarının dökülmesi nedeniyle kuruduğu belli olmayan asırlık kavak ağacı ilkbaharın gelmesiyle yeşermediği için kuruduğu ortaya çıktı. 
Yeşerdiği zaman yüksek ve yeşil dalları nedeniyle başta cami bahçesi olmak üzere çevreye gölgelik ve serinlik veren telli kavak cinsi olan ağacın nasıl kuruduğu Bandırma Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendislerince yapılacak inceleme sonunda ortaya çıkması bekleniyor. 4 yıl önce de aynı bahçe içinde bulunan aynı yaşta başka bir kavak ağacı da gövdesi açıldığı gerekçesiyle kökünden kaldırılmıştı. 
100 yılda ulu bir ağaç haline gelen kavak ağacının kuruduğunu camide bir süredir yapılan yenileme çalışmaları sonunda fark ettiklerini söyleyen cami cemaati, daha önce gölgesindeki banklarda oturup dinlendiklerini ancak şimdi ağaç gölgesi olmadığı için aynı yerde güneş altında oturamayacaklarını belirterek, 100 yıldan bugüne kadar sağlam olarak gelmiş, görkemli bir boyuta ulaşmış kavak ağacının aniden kurumasının normal gelmediğini öne sürmeleri dikkat çekti. Haber: Erdem Özcan
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı