Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırmada kültür merkezi için düğmeye basıldı

Bandırmada kültür merkezi için düğmeye basıldı

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekelin, Bandırmaya yeni bir kültür merkezinin kazandırılması için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel`in, Bandırma`ya yeni bir kültür merkezinin kazandırılması için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.
Mülkiyeti Bandırma Belediyesi`ne ait olan eski elektrik fabrikasının `Kültür Merkezi`ne dönüştürülmesi için hazırlanan proje ihaleye çıkartılıyor.
Paşabayır Mahallesinde inşaat vasfını yitirdiği için yapımı durdurulan Kültür Merkezi inşaatına alternatif olarak, mülkiyeti Bandırma Belediyesine ait olan eski elektrik fabrikasının `Kültür Merkezi`ne dönüştürülmesi için hazırlanan proje ihaleye çıkartılıyor.
Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu ve Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`ndan alınan onayla Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü`nden 900 bin lira ödenek çıkartılan inşaat için gerekli proje tamamlandı.
Yeni kültür merkezi projesi ile ilgili bilgi veren Bandırma Belediye Başkanı Sedet Pekel, "Bandırma yeni Kültür Merkezi`ne en yakın zamanda kavuşacaktır" dedi.
Gerekli başvuruların tamamlandığını ve izinlerin de alındığını ifade eden Pekel, ihaleyi alacak firmaya belediye olarak rayiç bedelin % 5`i kadar bir ödeme yapılacağını, geri kalan paranın ise Balıkesir İl Özel İdare tarafından tahsis edilen paradan karşılanacağını belirtti.
Pekel, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Mülkiyeti Bandırma Belediyesine ait olan eski elektrik fabrikasının tapusu elimizde. Burasının kültür merkezi yapılması konusundaki talebimizi Balıkesir Valiliğine iletmiştik. Belediyenin borcu olmadığı için de İl Özel İdaresi`nden 900 bin liralık bir ödenek çıkartıldı. Restorasyon Projesi tamamlanan ve gerekli yerlerden de izinlerin alınmasından sonra yapılan keşif sonucunda projeyi hazırlattık. Önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız. Balıkesir`deki ödenek talebimiz aynı gün içerisinde Valimiz tarafından gerekli girişim yapılması sonucunda kabul edildi ve tahsisat hazırlandı. Bandırma Belediyesi olarak inşaat maliyetinin sadece % 5`ini biz karşılayacağız. Projenin tamamını ise İl Özel İdaresi karşılayacak. Binanın tamamlamasından sonra da içerisinin tefrişini Banvit üstleniyor. En yakın zamanda ihaleye çıkartacağımız inşaatın da kısa sürede tamamlanması için gereken her türlü olanağı sunmaya hazırız."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli