Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırmada kitap kurtlarına ödül

Bandırmada kitap kurtlarına ödül

Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi, 50. Kütüphane Haftası kapsamında, 2013 yılında en çok kitap okuyan okurlarını ödüllendirdi. Ödül töreninde ilk konuşmayı Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı yaptı. Konuşmasına, az okuyan bir toplum old

Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi, "50. Kütüphane Haftası" kapsamında, 2013 yılında en çok kitap okuyan okurlarını ödüllendirdi. Ödül töreninde ilk konuşmayı Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı yaptı. Konuşmasına, az okuyan bir toplum olduğumuza dikkati çekerek başlayan Çaltı, şunları söyledi:
"Okuma oranımızı mutlaka yükseltmeliyiz. Temiz olmak için bu son derece önemlidir. Yapılan araştırmalara göre Finlandiya, dünyanın en temiz ve insan haklarına saygılı ülkesi olarak belirlendi. Çok okuyan bu ülkede suç oranı sıfırdır. Biz, kitap okuyan ülkeler arasında 70. sıradayız. Neden ilk 10 arasında yer almayalım? Kitap okuma oranı, o ülkenin kültür düzeyiyle yakından ilgilidir. Okuma oranımızı yükseltme konusunda başta üniversiteler, aydınlar ve medya olmak üzere hepimize önemli görevler düşüyor. Ailelerin de, çocuklarına, kitap okuma zevkini aşılaması gerekir. Çünkü cehaletin olduğu yerde kalkınma, ekonomi ve ticaretten söz edilemez."
Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ruhsar Nalbant da konuşmasında, Kütüphane Haftası`nın, ülkemizde 1964 yılından beri kutlandığına işaret ederken, şu değerlendirmede bulundu:
"Öncelikle çocuklarımızı kitaplarla tanıştırmalı, onlara önce evlerimiz, sonra da okullarımızda örnek olmalıyız. Bir çocuğun, doğumundan başlayarak evinde, okuyan-yazan bir anne-baba modeli görmesi, onu kitaba yaklaştıracaktır. Bu nedenle anne-baba ve öğretmenler olarak hepimiz, gençlerimize, küçüklerimize örnek olmalıyız. Kitaplar, toplumların düşünsel güneşidir."
Nalbant, geçen yıl, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın, 250`nin üzerinde süreli yayına abone olmasına karşın bu yayınların uzun süre raflarda okur beklediğinin altını çizerken, 2013 yılına göre kütüphanelerinde 27.750 kitap bulunduğunu, her gelenin okuyabileceği geniş bir materyale sahip olduklarını belirtirken, geçen yıl kütüphaneye 1606 kişinin üyelik kaydını yaptırıp, 23155 kişinin, kütüphaneyi ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.
ÖDÜL TÖRENİ
Ardından, kütüphaneden yararlanarak en çok kitap okuyanların ödül törenine geçildi. Yetişkinlerde, 170 kitap okuyarak ilk sırayı alan Göksel Bahar, 68 kitapla ikinci olan Nevgül Çapan, 64 kitapla üçüncü sırada yer alan Hasan Kaya ve 61 kitapla dördüncülüğü elde eden Eyüp Çelik`e ödüllerini Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı verdi.
Çocuklarda, 62 kitap ile en çok kitap okuyan öğrenci olan Yaman Egeli Ortaokulu Öğrencisi Meryem Aydın ve kardeşi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Aydn`a bir bisiklet armağan edildi. Ayrıca, 58 kitapla ikinci sırada yer alan 17 Eylül İlkokulu öğrencisi Nehir Kargılı, 46 kitapla üçüncü olan Fatih Ortaokulu öğrencisi Ümit Yüksel, 44`er kitapla dördüncü sırayı paylaşan Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencisi, ikik kardeşler Erdoğan Güreşçioğlu ve Ekin Güreşçioğlu`na ödüllerini Kütüphane Müdürü Ruhsar Nalbant verdi.
Son olarak da, "kütüphane dostu" olarak Bandırma İİBF`den Rıdvan Akkın`a ödül verildi.
Kütüphanenin ödüllerine Safir Kuyumculuk, Vestel Başaranlar ve Perama Otel`in sponsor olduğu öğrenildi.
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false