Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırmada, Kaskımla Güvendeyim Trafik Eğitim Projesi yaşama geçirildi

Bandırmada, Kaskımla Güvendeyim Trafik Eğitim Projesi yaşama geçirildi

Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Çılman , Güvenli Motosiklet Kullanımı ve Kask Takmanın Önemi çalışmaları çerçevesinde Kaskımla Güvendeyim Trafik Eğitim Projesi hazırlandığa dikkati çekerek, şunları dile getirdi :

Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Çılman ,  "Güvenli Motosiklet Kullanımı ve Kask Takmanın Önemi" çalışmaları çerçevesinde "Kaskımla Güvendeyim Trafik Eğitim Projesi" hazırlandığa dikkati çekerek, şunları dile getirdi :
"Ülke verilere göre, motosiklet kazalarının diğer kazalara göre 5 kat daha fazla ölüm ve ağır yaralanma riski taşımaktadır.
Vatandaşlarımızın trafik bilinçlerini arttırmak, koruyucu tertibat (kask) kullanımlarını yaygınlaştırarak meydana gelen kazalarda ölüm ve ağır yaralanma riskini azaltmak, daha güvenli bir trafik ortamının oluşumunu sağlamak amacıyla trafikte kask kullanımını alışkanlık durumuna getirilmesi gerekmektedir. ``
Uygulamaya konulan `Kaskımla Güvendeyim Trafik Eğitim Projesi` kapsamında, motosiklet kullanıcılarına,  Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonu`nda, OMM Derneği eğitmeni Caner Atagün tarafından, güvenli sürüş teknikleri hakkında eğitim semineri verildi.
Motosiklet Eğitim Semineri`nin devamı olarak, motosiklet kullanıcısı resmi ve özel kurumlarda görevli personele yönelik Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği arkasında bulunan trafiğe kapalı boş alanda Uygulamalı Motosiklet Eğitimi yaptırıldı. Eğitim sonunda motosiklet kullanıcılarına kask kullanmayı yaygınlaştırmak amacıyla 150 adet kask dağıtıldı. Buradaki kask dağıtımında Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan da hazır bulundu. 
Önder BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli