Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da kadınlar için kanser taraması

Bandırma’da kadınlar için kanser taraması

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi mobil aracı 15 gün boyunca Bandırma’da ücretsiz hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hizmet veren Mobil KETEM TIR’ı, beraberindeki sağlık ekibiyle birlikte Balıkesir’in her yerinde periyodik olarak hizmet veriyor. Yeni durağı Bandırma olan Mobil KETEM aracında, 15 gün boyunca belirli yaş aralıklarındaki vatandaşlara rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve kolon kanseri için erken teşhis amaçlı ücretsiz testler yapılabilecek.  
KETEM aracında görev alan Halk Sağlığı Uzmanı ve Koruyucu Hekim Doktor Jale Diker Algış, “Vatandaşlarımızı Bandırma’da 15 gün boyunca kanser taramaları için bilgilendireceğiz. Onun dışında meme kanseri ve 30 yaştan itibaren rahim kanseri taramaları yapacağız. Sağlık Bakanlığı’nın bir uygulaması ve her sene diğer ilçelerde yapılıyor. Erken teşhis hayat kurtarır diyoruz. Bu testler gerçekten çok önemli. Meme filmlerimiz Ankara KETEM Merkezi’nde incelenip sonuçları geliyor. Çok güzel bir uygulama.” dedi. 
Yapılan testlerin hastalığa yakalanmadan önce başlangıç safhasında teşhis koyulması adına önemli olduğunu söyleyen Doktor Jale Algış,“Hastalığa yakalandıktan sonra çok daha ağır işlemler oluyor. Hem hastayı çok yoruyor, hem ekonomik olarak zorluyor. Hastanın da yaşam süresi kısalıyor. Burada teşhis konulması durumunda verdiğimiz raporla sağlık kurumlarına yönlendiriyoruz.” diye konuştu. 
Mobil KETEM aracında, 30-65 yaş aralığındaki kadınlara Rahim Ağzı Kanseri için smear testi, 40-69 yaş arası kadınlara Meme Kanseri erken tanısı için mamografi çekimi ve kendi kendine meme muayenesi eğitimi, 50-70 aralığında kadın ve erkeklere Kolon Kanseri erken tanısı için gaitada gizli kan testi yapılıyor. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ kadınlar kanser taraması
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı