Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’da “Gaziler Günü”

Bandırma’da “Gaziler Günü”

Bandırma’da “Gaziler Günü” anlamlı bir şekilde kutlandı.

Bandırma’da “Gaziler Günü” anlamlı bir şekilde kutlandı.
Cumhuriyet alanındaki programa Kaymakam Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Daşdan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Mavi, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, Adalet ve Kalkınma Partisi Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, gaziler ve şehit yakınları, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Çelenklerin Atatürk anıtına sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bandırma İlçe Temsilcisi Necip Şengör yaptı.
Daha sonra Kıbrıs Gazi Arif Can ve öğrenciler şiirler okudular.
Programın ardından Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, gaziler ve şehit ailelerinin yakınlarına Eti Maden İşletmeleri lokalinde kahvaltı verdi. Burada konuşan Kaymakam Aksakal, “19 Eylül Gaziler Günü”nün sıradan bir gün olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
“1071 Malazgirt Savaşı’nın ardından Anadolu’nun Türk toprakları olmasından bu yana birçok savaşta şehitlerimiz ve gazilerimizin büyük payı vardır. Yine Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’yi başlatmasından sonra da şehitlerimiz ve gazilerimiz topraklarımız için kanlarını dökmüşler, canlarını vermişler ya da gazi olmuşlardır. Düzenlediğimiz bu çeşit günler, etkinlikler ve toplantıların birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğine inanıyorum.”

Haber : Önder Balıkçı
 



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ “Gaziler
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı