Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma’da Gastronomi Paneli düzenlendi

Bandırma’da Gastronomi Paneli düzenlendi

Panelde Bandırma yöresinde asırlardır yaşayan etnik unsurların bölgemize bıraktığı mutfak kültürü anlatıldı.

Bandırma Kent Konseyi, Başkanı Serdar Polat, Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar ve Doç. Dr. Melahat Yıldırım Saçılık’ın sunumları ve Bandırma Lokantacılar Esnaf Odası’nın paydaşlığında ‘Geçmişin Mutfağından Gelecekteki Sofralara Bandırma Yöresinin Gastronomik Mirası ve Marka Kent Yolculuğu Paneli’nin 2. si gerçekleştirildi. 
Doç. Dr. Melahat Saçılık, panelde yaptığı konuşmada yaptığı araştırmalar sonucu Bandırma’da oluşmuş yemekleri katılımcılarla paylaştı. 
Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar, Gastronomik Mirasın hikayesi nin önemi ve şehrimizin turizm ve tanıtım açısından gelişmesi için bu mirasın aktarılmasının önemini vurguladı. 
Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bandırma göçlerin merkezi Muhacir, Tatar, Pomak, Girit, Çerkez, Boşnak, Gürcü ve diğerlerinin mutfak kültürü bölgemizde hala yaşamakta. Hepimiz hem fikiriz bir çok kültüre ev sahipliği yapan ilçemizin gün yüzüne çıkartılmayı bekleyen bir Gastronomik mirası var. Bu konuda kitaplar basılmalı ve festivaller gerçekleştirilmelidir. Yeni turizm değerleri bu kültürleri tanımak üzerinedir. Bandırma Kent Konseyi olarak yaptığımız bu çalışmaları şehrin önemli dinamikleri ile paylaşmaktayız. Şehrimizin kültürünün tanıtılması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerine ekledi. 
 Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı