Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırmada Cumhuriyet kutlaması

Bandırmada Cumhuriyet kutlaması

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı, Bandırmada da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Caddesindeki kutlama programı sırasında günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Kaymakam Ali Mantı yaptı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı, Bandırma`da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Caddesi`ndeki kutlama programı sırasında günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Kaymakam Ali Mantı yaptı. 
Mantı, konuşmasında, "Şanlı geçmişimize baktığımızda, yeryüzünde örnek olmuş medeniyetlerin temsilcileriyiz. Ancak 18. yüzyılda özümüzden uzaklaşma çabaları, düşüncesiz düşünürlerin dışarıdan taklidi düşünce devşirmeleri 19. yüzyılda, kendisini Avrupalı zanneden, halkın değerlerini küçümseyen, geçmişiyle, tarihiyle zıtlaşan fantezi heveslileri, 20. yüzyılda, kendi toplumunun değerlerini dışlayan, kendi kökünü inkar eden, ışık ve rehberlerini dışarıda arayan gafillerin çabaları ne yazık ki halkımızda büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştur. İnşallah, 21. yüzyılda, ilmin ve azmin ışığında milletimiz yeniden dirilecek, kendi değerlerine yabancılaşmadan, maziye de hapsolmadan kendini yenileyerek hem yeryüzü insanlığına, hem de kendisine hayırlı hizmetler yapacaktır" dedi. Şiirlerin seslendirilmesinin ardından kutlama, tören geçişi ile sona erdi.
Bu törenin ardından CHP Bandırma İlçe Örgütü, Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk koydu. Bu arada Eğitim-Sen de anıta çelengini koyarken, buradaki programa Belediye Başkanı Sedat Pekel başta olmak üzere kalabalık bir topluluk katıldı. Ardından, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi de anıta çelenk koyarken, Şube Başkanı Melih Çınar, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"Konfiçyüs, bundan 2500 yıl önce, `Küçük adamların gölgeleri büyük görünmeye başlıyorsa o ülkede güneşin batışı yakındır` demiş. Yani karanlık geliyor demiş. Bizler, karanlık ile mücadele edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk`ün saçtığı ışığın aydınlığında sonsuza dek Cumhuriyetimizi var edeceğiz. Gün ayrışma değil, bu tertibe karşı birleşme günüdür. `Söz konusu vatansa gerisi teferruattır` Cumhuriyet Bayramı`mızın 90. yılı kutlu olsun!"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli