Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da 300 açık kalp ameliyatı

Bandırma’da 300 açık kalp ameliyatı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ağırlıklarını koydular.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ağırlıklarını koydular.

Fakültenin Dekan Vekili Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, fakültelerine bağlı çeşitli uzmanlık alanlarındaki 49 öğretim üyesinden 24’ünün, hastanede mesai yaparak, hastalara derman olmaya çalıştığını, aktif olarak hasta baktığını açıkladı.

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Tekümit, şunları söyledi:

“Daha önceki dönemde, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 11 açık kalp ameliyatı yapılmıştı. Son 2 yılda ise bizlerin de katılmasıyla açık kalp ameliyatı sayısı 300’ü buldu. Artık hastanede, eğer kendi isteği yoksa 18 yaş üstü hiçbir yetişkin vatandaşı ameliyat için başka hastanelere sevk etmiyoruz.”

Bandırma’daki kalp ve damar hastalarının sayılarının ülke ortalamaları doğrultusunda bulunduğunu belirten Tekümit, “Ancak Bandırma’daki kalp ve damar hastası olanların yaşlarının biraz yüksek olduğunu söyleyebilirim” dedi.

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri halen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi çatısı altında eğitim-öğretim görüyor. Her yıl 41 yeni öğrencinin alındığı fakültede dördüncü sınıf öğrencileri de dahil toplam 160 öğrenci bulunuyor.

TEKÜMİT KİMDİR

Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, 1965 yılında, İstanbul Sağmalcılar’da doğdu.

1989 yılında, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden(Çapa) mezun oldu.

1998 yılında ise uzmanlığını İstanbul Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ ameliyatı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı