Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma'da 23 Nisan törenlerle ile kutlandı

Bandırma

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bandırma'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bandırma'da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Marmara İlköğretim Okulunda düzenlenen törenlere Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 6.Jet Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Suat Murat Semiz, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, İlçe Emniyet Müdürü Haydar Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Törende konuşan Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu 23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür.” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünden yola çıkılarak, meclis iradesinin millet iradesinden aldığı güçle Cumhuriyet ilan edilmiş, bu sayede ülkemizin modern dünya ile bütünleşme sürecinde kapsamlı reformlar hayata geçirilerek güçlü yarınların temeli atılmıştır. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesiyle milli egemenliğin ve bağımsızlığın sembolü haline gelen TBMM bugüne kadar demokrasinin yerleşmesine, milletin birlik ve beraberliğine, devletimizin daha güçlü olmasına yönelik kararlar almıştır” diyerek konuşmasını sürdüren Pircioğlu Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” diyerek konuşmasına son verdi.
Törenlerde 23 Nisan kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli