Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´da ?Yurdumun Lezzetleri? Festivali

Bandırma´da ?Yurdumun Lezzetleri? Festivali

Bandırma İlçesinde, 61 İlden Doğal Lezzetler ve Yöresel Ürünler Festivali başladı.

Bandırma İlçesinde, 61 İlden Doğal Lezzetler ve Yöresel Ürünler Festivali başladı.
Daha ilk günden çok sayıda kişinin ziyaret ettiği festivalin ürün çadırlarında yok yok.
Yurdumuzun 61 ilinden gelen ürünlerin sunulduğu festivalin açılışını CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Bandırmaspor Kulübü Başkanı Erhan Elmastaş birlikte yaptı.
Açılışta ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, fuarı Bandırmaspor ile birlikte açtıklarına dikkati çekerek şunları söyledi: ?Yurdumuzun çeşitli yörelerinden gelen ürünleri tatma şansına burada sahip olacaksınız.? 

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, açılışta yaptığı konuşmada Bandırma´nın Güney Marmara´da yatırımcılar için cazibe merkezi olduğunu ifade etti.
Havutça ?İnsanları sermayeyi buraya çekmek öncelikle adalet duygusu ve güven ister. Bandırma huzurun kenti, barışın kenti, hoşgörünün kenti.´´ dedi.
Bandırmaspor Kulübü Başkanı Erhan Elmastaş ise Yöresel Ürünler ve El Sanatları fuarının ilkini Bandırmaspor´un katkılarıyla Bandırma ile buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Elmastaş, ?24 Mart 9 Nisan tarihleri arasında açık olacak fuarın herkes için verimli geçmesini diliyorum. Her geçen yıl katılımın artmasını ve fuarımızın gelenekselleşmesi dileğiyle ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Spor kulüplerinin üstlendiği sorumluluklardan bir tanesi de birlik beraberlik duygusunu oluşturma ve pekiştirmedir. Paylaşmak, katkı sunmak, büyük bir organizasyonun parçası olmak, katma değer üretmek gibi olumlu hislerimizi beslemesi kitlesel olan sporun toplumsal enerjiyi olumlayarak dönüştürmesi çok önemlidir. Her şeye rağmen insan ortak değerler etrafında birleşebilmelidir. Dünyamızın ihtiyacı olan sevgi, barış ortamı paydaş olabilmeyi ayrıcalıklı kılmaktadır. Oysaki bizler aynı bayrak altında, aynı topraklarda yaşayan, tarihinde yokluklardan yılmadan destanlar yazmış bir milletin çocuklarıyız. Farklılıklarımız her zaman zenginliğimiz olmuş ki bugün açılışını yapacağımız fuar da bu zenginliklerin sonucudur ve hatta kanıtıdır. Bizler aynı toprakların beslediği çocuklarız.? diye konuştu.
Mehmet Akif Ersoy Caddesi ile Ordu Caddesi´nin kesiştiği eski tekel binasının otopark olarak kullanılan yere Bandırmaspor´un katkılarıyla kurulan fuar alanı 9 Nisan tarihine kadar halkın hizmetinde olacak.
Stantlarda, pişmaniyeden, künefeye, Trabzon tereyağından, Kayseri pastırmasına, Sivas Uzunyayla balına kadar yöresel ürünleri bulmak mümkün.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli