Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´da uluslararası sempozyum

Bandırma´da uluslararası sempozyum

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde gerçekleşecek olan uluslararası ?Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu? başladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde gerçekleşecek olan uluslararası ?Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu? başladı.
Aralarında Irak, Cezayir, Sudan ve Suudi Arabistan´ın da yer aldığı 30 farklı ülkeden 170 konuğun katıldığı üç günlük sempozyumun açış konuşmaları, sempozyum düzenleme komisyonu başkanı Prof. Dr. Ali Yakıcı´nın konuşmasıyla başladı. Bu çeşit etkinliklerin uluslararası ziyafet olarak kabul edildiğini vurgulayan Yakıcı, ?Bilgi, paylaştıkça güzelleşir. Bilim adamları, ürettikleri bilgileri masada bırakır ve paylaşmazlarsa hiç anlamı olmaz. Bilim ancak değer katılırsa güzelleşir, katılmazsa anlamı olmaz? dedi.
Ardından söz verilen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversite olarak eğitim-öğretimin yanı sıra araştırma-geliştirme ve üniversite-sanayi işbirliğine de önem verdiklerine dikkati çekerken, şunları söyledi:
?Bu sempozyumda üç gün süreyle bilim dünyasındaki araştırmalara katkı sağlayacağız. Bu çeşit bilimsel etkinliklerin nüvelerinin zemin bulacağı yerler olduğuna inanıyorum ve önemsiyorum. Bu sempozyuma çoğu Arap ülkeleri olmak üzere katılacak bilim insanları 900´e yakın bildiri sunacak. Bu bildirilerin 170´ini yabancı ülkelerin bilim insanlarının bildirileri oluşturacak. Üniversitemizden de 50-55 bildiri sunulacak. 2,5 yıl önce kurulan bir üniversiteyiz. Hedefimiz, üniversitemizi 8-10 yıl içinde, ülkemizdeki üniversiteler arasında ilk 40 sıra içine sokmaktır.?
Hâlen üniversitelerinin bünyesinde bulunan 11 bin öğrencinin 6500´ünü 4 yıllık fakülte, 300´ünü lisans üstü ve diğerlerini ise ön lisans öğrencilerinin oluşturduğuna işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:
?Okulumuzda şu anda 170 yabancı, bir diğer deyişle konuk öğrenci var. İki yıl içinde bu sayıyı bine yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da sempozyumumuza katılan siz değerli yabancı konuklarımızdan destek bekliyoruz.?
YÖK ÜYESİ ŞİŞMANOĞLU KONUŞUOR
Ardından söz verilen Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişmanoğlu da konuşmasında, eğitimin çok boyutlu ve ülkeler için en stratejik alanlardan biri olduğunun altını çizerken, ?İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda ülkelerin gelişmişlik düzeyleri artık yer altı zenginlikleri ile değil, yetişmiş insan güçleriyle ölçülüyor? dedi.
Şişmanoğlu, hâlen ülkemizdeki 184 üniversitede, 7,5 milyon öğrencinin okuduğunu belirtti.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı´nın konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma, genç bir üniversite olmasına rağmen deneyimli bir akademik kadroya sahip bulunuyor. Bu değerli kadro, yalnız akademik değil, sosyal ve kültürel anlamda da Bandırma´ya önemli katkılar sağlıyor. Biz de kendilerine, kamu kuruşları olarak her çeşit desteği vermeye çalışıyoruz. Bu sempozyumun, Bandırma´nın tanıtımının yanı sıra bilim hayatımıza da önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli