Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma´da ?Tarla Günü´ etkinliği düzenlendi

Bandırma´da ?Tarla Günü´ etkinliği düzenlendi

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü´nde, ´Tarla Günü´ etkinliği gerçekleştirildi.

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü´nde, ´Tarla Günü´ etkinliği gerçekleştirildi.
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü´nce (TAGEM) Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü´nde,´Tarla Günü´ etkinliği kapsamında buğday ve arpa hasadı yapıldı. 30´uncu yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlik Enstitüye ait buğday tarlasında gerçekleştirildi.
Edinilen duanın ardından kurban kesilerek başlayan etkinlikte biçerdöverler tarlalarda hasada başladı. İlk biçerdöveri TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Aydın ve Enstitü Müdürü Erdinç Veske birlikte kullanarak hasadı başlattı.
7 bin 100 dekarlik alanda hububat ekimi yapıldığı enstitüde, bunun 5 bin 500 dekar alanında ise özel sektör işbirliği ve sözleşmeli üretim modeliyle 11 farklı arpa ve buğday çeşidi yetiştirildi.
TAGEM Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Ilhan Aydın, burada yaptığı konuşmada, özel sektörde çok güçlü şekilde 900´ü aşkın firmanın ürettikleri tohumları yurt içi ve dışına sattıklarını belirterek, tohum konusunda daha da ileri gitmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Etkinliğe, Bandırma Belediye Bakan Yardımcısı Metin Ok, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Bandırma Belediye Meclisi´nin MHP Üyesi Erol Çakır ile Enstitü Müdürü personeli katıldı.
Haber: Ahmet Pesen



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı