Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma´da Sentetik uyuşturucu satıcılarına ceza yağdı

Bandırma´da Sentetik uyuşturucu satıcılarına ceza yağdı

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel: ?Uyuşturucu satıcılarıyla mücadelemiz kesintisiz sürüyor?

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, çeşitli zamanlarda sentetik uyuşturucu satışı yapmaktan tutuklu olarak yargılanan kişilere ceza yağdırdı. Mahkeme, bu kişilere, 8,5 yıl ile suçun çeşitli kereler tekrarlanmasına paralel şekilde 28,5 yıl arasında hapis cezaları verdi.
Bu kişilerden Türkan Gezgin, Savaş Kirpi ve Mehmet Kirpi, 28,5 yıl, Yunus Emre Demirkıran, Reşat Karatepe, Hüseyin Aras, Fatih Evren, Müjgân Tekin, Sibel Yıldırım ve Şaban Demirdelen 18,5 yıl, Murat Eliş ve Barış Kirpi 15,5 yıl, Şükriye Gezgin, Ayten Gezgin ve Halil Kurt, 12,5 yıl cezaya çarptırıldı.
KAYMAKAM SONEL: ?UYUŞ-TURUCU İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK?
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, uyuşturucu madde satıcılarıyla ilgili mücadeleyi büyük bir titizlikle sürdürdüklerini, konuyla ilgili olarak kendisinin başkanlığında ?Koruyucu ve Önleyici Tedbirler İlçe Komisyonu?nu oluşturduklarını belirtirken, şunları söyledi:
?Bu komisyonumuzun kararları doğrultusunda uygulamalar ciddiyetle yerine getiriliyor. Buna paralel şekilde Emniyet Müdürlüğü´nce, suça sürüklenen ve suç mağduru olan çocukların ifadelerinin alınması sırasında sosyal çalışmacı görev yapıyor. İlçemizde, metruk, kullanılmayan ve atıl durumda bulunan binalar yıkılıyor. Bandırma kent merkezinde, cumhuriyet alanında, özellikle Cuma namazı çıkışında olmak üzere cami önlerinde dilencilere izin verilmiyor. Vatandaşlarımızca aile piknik alanı olarak kullanılan Atatürk Parkı bahçesi yeniden düzenlenerek, halkımızın huzur ve güven içinde piknik yapabilmesi amacıyla Belediye Başkanlığı´nca giriş-çıkışlar kontrol altında tutuluyor. Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü´nde korunma ve bakım altında bulunup, sürekli kaçak konumunda olan çocuklar ile bu çocukların, başka kurumlara nakillerinin yapılması için çalışmalar gerçekleştirildi. Kamera sistemi ile giriş ve çıkışlar denetleniyor. Suça karışan ve suç mağduru çocukların aileleri ve çocukların yaşadıkları evlerine ilgili kurum amirleri ile birlikte ev ziyaretleri gerçekleştiriliyor.?
Kaymakam Sonel, uyuşturucu satıcılarıyla mücadelelerini kesintisiz sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı