Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da Sempozyumla bilim dünyasına katkı sağlandı

Bandırma´da Sempozyumla bilim dünyasına katkı sağlandı

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde, 1. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu (RESSCONGRESS) başarı ile gerçekleştirildi.

Toplamda 900 bildirinin sunularak bilim dünyasına katkı sağlanan sempozyum 3-5 Kasım 2017 tarihleri arasında 17 Eylül Üniversitesi´nde yapıldı.
30´a yakın ülkeden 170 yabancı akademisyenin de katıldığı sempozyum 3 Kasım tarihinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı ve Mehmet Tüm, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Balıkesir il ve Bandırma ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreni ile start verdi.
17 Eylül Üniversitesi tarafından ev sahipliği yapılan uluslararası nitelikte 4´ünü yurtdışında, 3´ü İstanbul´da olmak üzere 8.konferans olma özelliği taşıyan RESSCONGRESS´e üniversitenin akademisyenleri 55 bildiri ile katılarak katkı sağladı.
Üç gün boyunca RESSCONGRESS´te 12 ayrı salonda antropoloji, arkeoloji, batı dilleri ve edebiyatları, beşeri bilimler, coğrafya, çağdaş Türk lehçeleri ve edebiyatları, dilbilim, din bilimleri, din eğitimi, eğitim bilimleri, ekonomi, felsefe, finans, gazetecilik ve medya, güzel sanatlar, halkla ilişkiler, hukuk, iktisat, ilahiyat, temel eğitim, yüksek öğretim, işletme, kadın araştırmaları, kamu yönetimi, kütüphanecilik, maliye, müze çalışmaları, müzik, ortaöğretim sosyal alanlar eğitimi, ortaöğretim fen ve matematik eğitimi, psikoloji, resim, sağlık bilimleri, sinema-TV, siyasal bilimler, sosyal hizmetler, sosyoloji, spor bilimi ve eğitimi, tarih, turizm çalışmaları, Türk dili ve edebiyatı, Türk halk bilimi, Türkçe eğitimi, uluslararası ilişkiler ve sosyal bilimlerin diğer alanları sempozyum kapsamında değerlendirilerek akademik çalışmalara katkı sağlandı.
Yerel, ulusal ve uluslararası basının yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda farklı ülkelerden gelen misafirler şehri gezme ve bölgemizle ilgili bilgi alma fırsatı edindi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli