Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da organ nakli operasyonu

Bandırma´da organ nakli operasyonu

Bandırma Devlet Hastanesi´nde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki bir kişinin organları, ülkemizin farklı kentlerindeki 8 hasta için umut ışığı oldu.

Bandırma Devlet Hastanesi´nde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki bir kişinin organları, ülkemizin farklı kentlerindeki 8 hasta için umut ışığı oldu. Bursa´nın İnegöl ilçesinden Bandırma Devlet Hastanesi´ne getirilen ve yoğun bakım servisindeki yaşam mücadelesini yitirerek beyin ölümü gerçekleşen E.A.´nın iki korneası Balıkesir il merkezine, kalbi Ankara´ya, akciğerleri İstanbul´a, karaciğer ve böbrekleri ise Bursa´ya gönderildi. Organlar, hastanelerden gelen uzman 5 ameliyat ekibinin yoğun çabalarıyla sabah saatlerine dek çıkartılarak, organ çantalarının konulmasının ardından Sağlık Bakanlığı´nın ambulans uçakları ve ambulansla nakil bekleyen illere taşındı.
Bandırma Devlet Hastanesi´nin başhekimi ve yöneticisi Muzaffer Şenveli, ?Organ nakli, belki de yapılacak ibadetlerin en büyüğüdür. Bir organ, bir hayat demektir. Bu organlarla 8 vatandaşımız yeniden sağlıklarına kavuşacaktır. Hasta yakınlarına çok teşekkür ediyoruz? dedi.
Şenveli, hastanelerinde ilk kez kalp ve akciğer nakli operasyonlarının gerçekleştiğine dikkati çekti.
Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Koordinatörü Salih Gülten de konuşmasında, ?Bu organlarla 5-6 kişinin yaşamları kurtulacak, birçok kişinin de yaşam düzeyi yükselecek? diye konuştu.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli