Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da meclis toplandı

Bandırma´da meclis toplandı

Başkan Mirza: ?Pazar yerinin % 43´ü bitti?

Bandırma Belediye Meclisi´nin Ekim ayı toplantısı, Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın başkanlığında gerçekleşti.
Toplantının başında, belediyenin son bir aylık çalışma ve hizmetlerini özetleyen başkan Mirza, Genelkurmay Başkanlığına tahsisli bulunan yerin tahsisinin, belediyeye yapıldığını belirterek, burasının gerçekleştirecekleri yeni düzenlemelerle vatandaşlara sportif amaçlı kullandırılacağını açıkladı.
Yeni pazar yerinin % 43´ünün tamamlandığını belirten Mirza, ?Bildiğiniz gibi bu pazar yerinin 18 ayda bitmesi gerekiyor. Bu süre de haziran ayında sona eriyor. Pazar yerimizin haziran ayında hizmete girmesini bekliyoruz. Bugüne dek buraya KDV hariç 6 milyon 300 bin lira harcadık? dedi.
İmar değişikliği istekleri ağırlıklı bir gündemi bulunan mecliste, mülkiyeti belediyeye ait bulunan Sahil Yenice Mahallesi´ndeki imam lojmanı, bakım ve onarımının yaptırılması koşuluyla Bandırma Müftülüğü´ne bedelsiz olarak tahsis edildi.
Tüm Bel-Sen ile toplu-iş sözleşmesi görüşmeleri yapılması konusunda belediye başkanı Dursun Mirza´ya yetki verilen toplantıda, özel güvenlik kuruluşu ile yeni ihale yapılması kararlaştırıldı. Başkan Mirza, güvenlik kuruluşu ile yaptıkları üç yıllık sözleşmenin dolduğunu belirtirken, şu bilgiyi verdi:
?Belediyemizle ilgili birimlerde 55 özel güvenlikçi çalışıyor. Önümüzdeki üç yıllık süre için yeni bir anlaşma daha yapacağız. Ancak güvenlikçi sayımız artacak. Çünkü yeni pazar yerimize, çok şikayetler bulunan mezarlığımıza ve bize tahsis edilen General Balcı Çamlığı´nda da özel güvenlikçiler görevlendireceğiz.?
Toplantıda, belediyenin 2016 mali yılı tarifesinin belirlenmesi hakkındaki Tarife Komisyonu raporu ile Mali Hizmetler Müdürlüğü yazısı, AKP´lileri ret oyları nedeniyle oy çokluğuyla kabul edildi. Belediyenin 2016 yılı mali bütçesinin belirlenmesi hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü yazısı da, Bütçe Komisyonu´na gönderildi. Bütçe, belediye meclisinin 26 Ekim 2015 Pazartesi günü, saat 19.30´da yapacağı olağanüstü toplantıda görüşülerek karara bağlanacak.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma meclis toplandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli