Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´da ?´Kütüphane Haftası´´ etkinlikleri başladı

Bandırma´da ?´Kütüphane Haftası´´ etkinlikleri başladı

52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda kitap okuma günü düzenlendi.

Yüzlerce genç, ihtiyar kitaplarını okuyarak etkinliğe renk kattı.
28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası´nın açılış törenine Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Yılık, Müftü Süleyman Küçük, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel açılışta yaptığı konuşmada, ?İnternetten her türlü bilgi alınıyor, ama kütüphaneye gidin ve kitap sayfalarının kokusunu hissedin´´ dedi.
Sonel, ?Çocuklara öğrencilerimize tavsiyemiz şu; okuyun, her gün 10 sayfa 20 sayfa fırsat buldukça okuyun ki, bilgili olasınız, güçlü olasınız, okuyan insan güçlü olur, bilgili olur. Bu şekilde toplum da güçlü olur. İnternetten her türlü bilgiye ulaşılıyor, faydalı ama çocuklarımız gençlerimiz, vatandaşlarımız kütüphaneye gitsinler. O kitabı alıp, kitabı yüzünden okuyup sayfaların kokusunu hissetsinler bu daha ayrı bir güzellik. Ben herkese bunu tavsiye ediyorum.´´ diye konuştu.
Konuşmanın ardından 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bandırma Kütüphanesi´nde en çok kitap okuyan okuyuculara protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.  

Haber : Ahmet Pesen



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false