Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da Kuşkulu araçlar, ?yol kapanı?yla durdurulacak

Bandırma´da Kuşkulu araçlar, ?yol kapanı?yla durdurulacak

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, görevlerini ve çalışmalarını etkin, verimli, yasa ve yönetmelikler ile mevzuata uygun şekilde, kişilerin can güvenliklerini tehlikeye sokmadan yürütebilmek amacıyla hizmet içi eğitimlerini de sürdürüyor.

 Bu bağlamdaki eğitimlerden biri daha gerçekleşti. Buna göre, güvenlik güçlerinin yaptığı uygulamalarda veya seyir durumunda, kuşkulu görülüp, ?dur? uyarısında bulunulan araçlar kaçtıkları takdirde, bu araçların geçeceği noktalara ?yol kapanı´ atılarak, araçların durdurulması için ?kapan? eğitimi verildi.
İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, personele söz konusu eğitimin dört gün süreyle verildiğini belirtirken, şunları söyledi:
?Kapan dediğimiz uygulama, Polis Vazife ve Selahiyetler Kanunu gereğince gerçekleşmektedir. Buna göre, araç denetimleri ve uygulamalarda veya seyir durumunda bulunan kuşkulu araçların, kaçtıkları takdirde durdurulmaları amacıyla bu araçların geçeceği yollara attığımız ?yol kapanları´ ile bu araçların lastikleri patlatılıp, kaçmaları önleniyor. Amacımız, Bandırma´nın huzur ve güvenliğinin korunmasıdır. Bu konuda tüm personel için yoğun ve özverili bir çalışma gerçekleştiriyoruz.?
Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, dört günlük eğitimin ardından ?Livatya? bölgesinde yaptıkları ?yol kapanı? uygulaması, gerçekmiş gibi başarılı geçti.
Haber : Önder Balıkçı

/resimler/2016-4/7/1840264480531.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli