Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bandırma´da kırsal turizm destekleri toplantısı

Bandırma´da kırsal turizm destekleri toplantısı

Toplantıya Işıktaş da katıldı

Bandırma Ticaret Borsası´nda, "Kırsal Kalkınma(İPARD) 2. Programı, 3. Çağrı Kırsal Turizm Destekleri" toplantısı yapıldı.
Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Bandırma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Sefa Uyar, Erdek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş´ın da hazır bulunduğu yoplantıda, Balıkesir İl Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TDDK) uzmanları Yılmaz Açıkyer ve Sinan İnal, kurumun destekleri hakkında, kırsal turizm ile ilgili başvuru yapmayı düşünenlere bilgiler verdiler.
TDDK uzmanı Yılmaz Açıkyer, toplantıyla ilgili olarak gazetecilere şu açıklamayı yaptı:
"İPARD 1´de, Balıkesir İl Koordinatörlüğü olarak, 2017 yılında toplam 178 projeye, 76 milyon liralık hibe desteği verdik. Bu projelerden 168,8 milyon liralık yatırım sağlandı. Bu toplantımıza, Bandırma, Erdek ve Gönen ilçeleri gıda tarım ve hayvancılık müdürlükleri ve Bandırma Ticaret Borsası tarafından belirlenen, bu ilçelerin de yer aldığı Güney Marmara Bölgesi´nde, başta kırsal turizm olmak üzere turizmle ilgili diğer faaliyetlerde bulunmak isteyen girişimci adaylarına kurumumuz tarafından sağlanan hibe destekleri hakkında bilgi verildi."
Haber: Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli