Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´da işsizlik oranı düşük!

Bandırma´da işsizlik oranı düşük!

Bandırma´da işsizlik oranının düşük olduğu öne sürüldü.

Bandırma´da işsizlik oranının düşük olduğu öne sürüldü.
Türkiye İş Kurumu, Balıkesir İl Müdürlüğü´ne bağlı Bandırma Hizmet Merkezi Şube Müdürü Emrullah Narin, Bandırma´daki işsizlik oranının, ülke düzeyinin çok altında, % 1-2 dolayında bulunduğunu belirtti.
Bandırma genelinde 2739 firmanın, İşkur Şubesi ile çalışarak işçi talebinde bulunduğunu vurgulayan Narin, en çok sanayi alanında, kaynakçı, tornacı ve elektrikçi talebiyle karşılaştıklarını bildirerek, meslek liselerinin önemine dikkat çekti.
Bandırma´nın yanı sıra Erdek, Gönen ve Manyas ilçelerinin de kendilerine bağlı bulunduğuna işaret eden Emrullah Narin, şunları söyledi:
?Manyas´ta sadece üç fabrika var. Erdek´te ise turizm sezonu olan yaz aylarında işçi talebi artıyor. Gönen´de de, Bandırma gibi yine % 1-2´lik işsizlik oranı bulunuyor. Gönen ilçemizde, son yıllarda tekstil sektörü çok ilerledi. 50 dolayında tekstil işletmesinin her birinde 50-100 kişi çalışıyor. Gönen´de, bu sektörde toplam 3 bine yakın çalışan kişi var. Gönen´in, önümüzdeki dönemde, Bandırma´nın beyaz et sektörüyle yarışır duruma geleceğini tahmin ediyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli