Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da ?İş Sağlığı ve Güvenliğinde Güncel Gelişmeler? paneli

Bandırma´da ?İş Sağlığı ve Güvenliğinde Güncel Gelişmeler? paneli

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde, ?İş Sağlığı ve Güvenliğinde Güncel Gelişmeler? konulu panel düzenlendi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde, ?İş Sağlığı ve Güvenliğinde Güncel Gelişmeler? konulu panel düzenlendi.
Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Parlak´ın yaptığı panele Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız-Sem İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu Mesul Müdürü Doç. Dr. Fatih Yılmaz, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Koç, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Denetim Hizmetleri Başkanlığı Sağlık Başmüfettişi Dr. Yusuf Aydın katıldı.
Panelle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Zeki Parlak; ?İş sağlığı ve güvenliği konusu Türkiye´de en netameli konularından biridir. Alınan tüm önlemlere rağmen düzelme görülmüyor. İş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşmadan da toplumun bu alanda bilinçlenmesi görülmüyor. Toplumda ?Bana bir şey olmaz? algısı nedeniyle iş sağlığı ve güvenliği konusu ihmal ediliyor ve bu alanda maalesef büyük kazalar ile karşı karşıya geliyoruz.? dedi.
Panel de söz alan ilk isim Doç. Dr. Fatih Yılmaz oldu.
Yılmaz, önleyici yaklaşım çerçevesinde işveren ve yöneticilerin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili görevleri ve işyeri uygulamalarından örnekler içeren bir sunum gerçekleştirdi.
İkinci olarak söz alan isim ise Dr. Yusuf Aydın oldu.
Aydın, meslek hastalıkları ve işveren, işçi ve devlete düşen sorumluluklar hakkında bilgi verdi.
Panelde son olarak söz alan isim ise Doç. Dr. Muzaffer Koç oldu.
Koç, ?İş sağlığı güvenliğinin temel muhatabı işverendir. İşverenin çalışanın eğitimi, bilgilendirmesi, koordinasyonu konusunda yükümlülükleri bulunmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturmadan söyleyeceklerimizin çoğu beyhude olur. Mevzuatı devletin yapması gerekir ama bunun temelde uygulanması konusunda asıl muhatap işverendir. İş kazalarında dünyada her yıl 2.3 milyon insan ölmektedir. Kazaların önlenmesi için işyerlerinde tehlike sınıflandırılması yapılarak, bu sınıflandırmaya göre önlemlerin alınması gerekiyor. İş sağlığı ve güvenliği sadece kazalar meydana geldiğinde gündeme gelmesi gereken bir konu değil, devamlı gündemimizde olması gerekmekte ve bu konuda başta devlet olmak üzere işverene ve çalışanlar yükümlülüklere sahiptir.? dedi.
Panel sonunda ise panelistler sorulara cevap verdi. Program, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in tüm panelistlere teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli