Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bandırma´da inanılmaz olay

Bandırma´da inanılmaz olay

Organlarının hepsinin ters tarafta olduğunu yıllar sonra öğrendi

Bandırma Devlet Hastanesinde organlarının hepsi ters tarafta olan bir hastaya safra kesesi ameliyatı yapıldı.
Cerrahi hekimler Türkiye´de ve Dünya´da nadir olan bir operasyonu, Bandırma Devlet Hastanesi´nde başarı ile gerçekleştirdiler.
Hastanın İki gün önce acil servise karın ağrısı şikayeti nedeniyle başvurduğunu bildiren Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Muzaffer Şenveli gazetecilere şunları aktardı:
?Yapılan incelemeler sonucunda toplumda çok nadir görülen Situs İnversus denilen organlarının yer değişikliği ile karşı karşıya kaldık.
Cerrahi hekimimiz Türkiye´de ve Dünya´da nadir olan bir operasyonu, hastanemizde başarı ile gerçekleştirdiler. Şu anda hem ERCP işlemi, hem stend işlemi, hem de endoskopik safra kesesi ameliyatı, aynı anda hastamıza uygulandı. Hastamız yarın şifa ile taburcu edilecek?
Hastaya ameliyatları Opr.Dr. Erdem Sarı ile gerçekleştiren Opr. Dr.Alpaslan Fedai Çalta´da 43 yaşındaki Nevin Durak isimli kadın hastanın, acil servislerine şiddetli karın ağrısı şikayeti ile başvurduğuna dikkati çekerek şunları aktardı:
? Yapılan tetkiklerde hastada safra kesesi iltihabı ile beraber safra kanalında taşa bağlı sarılık saptandı. Ultrasonografi de hastada çok nadir görülen bir anomali olan total total situs inversos saptandı.
Bu anomalide kalp ve bütün karın içi organlar ters tarafta yerleşimli olmaktadır.
Hastaya öncelikle ERCP yöntemi ile safra kanalının temizlenmesi işlemi yapıldığını vurgulayan Çalta, gazetecilere şunları aktardı:
?Ertesi gün hastamıza laporoskopik (yani kapalı yöntemle) safra kesesi ameliyatı yaptık. Kapalı yöntemle şu anda hastanemizde mide fıtığı, kasık fıtığı, kalın barsak kanseri cerrahisi gibi pek çok ameliyat yapılmaktadır? dedi.
Hasta Nevin Durak, ameliyat sonrasında doktor ve personele teşekkür etti.
Haber : Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Bandırma inanılmaz olay
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı