Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da İlköğretim Haftası Kutlandı

Bandırma´da İlköğretim Haftası Kutlandı

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle Bandırma 100. Yıl İlköğretim Okulu´nda kutlama programı düzenlendi


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan :
?Çağdaş uygarlık düzeyine erişmek bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli ise okulda atılmaktadır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekasıdır?
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle 100. Yıl İlköğretim Okulu´nda kutlama programı düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´mızın okunmasıyla başlayan programda okul müdürü Naci Öztemel´in haftanın anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Öğrencilerin anne ve babalarının şevkatli kollarından, anne ve babalar kadar sevgi ile dolu öğretmenlerin sıcak yüreğine geldiklerini söyledi.
Öztemel konuşmasında şunları aktardı:? Şunu biliniz ki bizler her zaman sizleri kendinize ailenize, çevremiz ve ülkemize yararlı bir insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız? ifadelerini kullandı.
Daha sonra kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Ülke kalkınmasının temelinin ilköğretim olduğuna dikkat çekerek şunları dile getirdi:
? Çağdaş uygarlık düzeyine erişmek bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli ise okulda atılmaktadır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekasıdır. Fakat akıl kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgileriyle derinleştiren okuldur. Çünkü okul bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştirildiği yerdir?
Öğrencilerin ilköğretim haftası nedeniyle okudukları şiirlerin ardından folkor ekibinin gösterisi sunuldu. İlkokul birinci sınıf tan iki öğrenci, okula yeni başlayan ana sınıfı öğrencilerine çiçek verip hoş geldiniz dediler.
Kutlama programına Kaymakam Günhan Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, Şube Müdürleri, Gülsevim Kaçar, İhsan Parlak ve Ercan Güler, bağımsız meclis üyesi Ayhan Yörükoğlu, okul müdürleri öğrenci ve veliler katıldı.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli