Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da Garip iş!

Bandırma´da Garip iş!

Kurulmamış Bandırma Üniversitesi´ne 6 bin 200 kişilik cami

Bandırma´da kurulması planlanan 17 Eylül Üniversitesi için 6 bin 200 kişilik cami yapılması çalışmaları başlatıldı. Henüz yeri bile belli olmayan üniversite için para toplanan camiye vatandaşlar sert tepki gösterdi.
Bandırma Üniversitesi Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği adı altında kurulan topluluğun başkanı Ekrem Yüzbaşı, üniversiteye kurulacak cami için destek istedi. Yüzbaşı, caminin Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nin(İİBF) yer aldığı bölgede yapılacağını açıkladı. Yüzbaşının verdiği bilgilerden, cami hakkında her çeşit ayrıntının belirlendiği de ortaya çıktı. Buna göre, cami 26,5 milyon TL´ye, reelde 40 milyon TL´ye mâl olacak. 28,5 dönüm üzerine kurulacak, kubbe yüksekliği 42, minare yüksekliği 65 metre olacak ve inşaat alanı 5.200 metre kare olup 8 adet kemer üzerine oturacak.
Üniversite alanına, üniversiteden önce caminin inşası için yapılan açıklamaya Bandırma´dan tepkiler geldi. Vatandaşlar, hâlâ Bandırma´daki İİBF ve yüksek okullarda okuyan öğrencilerin sayılarının 5 bini bile geçmediğini belirtirken, şunları söyledi:
?Eğer bu bölgede ihtiyaç varsa 300-400 kişilik bir cami parasınız, olur biter. 40 milyon TL´ye mâl olacak, 6 bin 200 kişilik görkemli bir cami düşünenlerin kafalarında yatan başka bir amaç vardır. Bu parayla aynı anda 3 adet 30 derslikli okul, 500 kişilik öğrenci yurdu, 4 adet 500´er kişilik spor salonu, 2 bin metre kare kapalı alanlı olimpik yüzme havuzu, 2 adet tam donanımlı acil servis istasyonu bile yapılabilir. Hatta hatta bu parayla, kurulmasına karar verilen Bandırma 17 Eylül Üniversitesi binası da inşa edilebilir. Bandırma´da hâlen fakülte ve yüksek okul öğrencilerinin kalacağı yurtlar yok denecek kadar azdır. İlköğretim ve orta dereceli okul binalarına ise büyük gereksinim bulunmaktadır.?
AYDINLIK GAZETESİ DE YER VERDİ
Bu arada, Bandırma´da yapılmak istenen 6 bin 200 kişilik üniversite camisi haberine, yaygın basın organlarından AYDINLIK Gazetesi de yer verdi. Haber, gazetenin 18.8.2015 tarihli sayısında, Bandırma ve Erdek muhabiri Önder Balıkçı´nın imzasıyla yayınlandı.
Haber Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma Garip
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı