Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´da dilenci operasyonu

Bandırma´da dilenci  operasyonu

Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede dilenci operasyonu gerçekleştirdi.

Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede dilenci operasyonu gerçekleştirdi.
Çarşı merkezinde yapılan operasyonda, çevre ilçelerden geldikleri tespit edilen 8 dilenciyi yakaladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü´nün de destek verdiği operasyonda yakalanan dilenciler 17 Eylül Polis Merkezi´ne götürülüp üst aramaları yapılarak, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı. Çevre ilçelerden geldikleri tespit edilen dilenciler, Zabıta Memurları eşliğinde şehir dışına gönderdi.

/resimler/2015-9/3/1341171079401.jpg
İlçe genelinde haksız kazanç sağlayanlara müsamaha göstermeyeceklerine vurgu yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, özellikle Cumartesi ve Pazartesi günleri pazar yeri ve çevresinde dilenen çocuklu kadınlı dilencilerin, vatandaşlara ciddi rahatsızlıklara neden olduğu yönünde gelen şikayetler sonrası operasyon için düğmeye basıldığını söyledi.
Bu tip denetim ve operasyonların belirli periyodlarla düzenli ve sürekli yapılacağını belirten Mirza, ?Vatandaşlarımız da bu konuda şikâyetleri için Alo 153 Zabıta veya 711 11 11 No´lu telefondan kişi veya kişileri ihbar ederek zabıta ekiplerimize destek verebilirler.? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırma dilenci operasyonu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false