Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırma´da Denizcilik Bayramı Kutlandı

Bandırma´da Denizcilik Bayramı Kutlandı

Bandırma´da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´nın 92.yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen çelenk koyma törenine Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Liman Başkanı Bahadır Ay, Liman İşletme Müdürü Orhan Kılınç ve vatandaşlar katıldı.
Çelenklerin Atatürk Anıtı´na sunulmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve deniz şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı birlikte söylendi.
Törende bir konuşma yapan Bandırma Liman Başkanı Bahadır Ay, şunları aktardı . ?Bugün 92. Yılını kutlamakta olduğumuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Ulu Önder Atatürk´ün yüce Türk milletine armağan etti en büyük başarılardan biridir. Denzicilik başta Deniz Ticaret Filosu olmak üzere gemi-ina onarım ana ve yan sanayileri, limanlar, rıhtım ve benzeri alt yapı tesisleri,acentelik, arama kurtarma ve yardım gibi destek üniteleri ile bütün bir faaliyettir. Bu nedenle denizciliğin her kesimi için akılcı, gerçekçi ve cesur politikalar üretip uygulamadıkça Türk Denizciliğinin ve dolayısı ile Türk toplumunu çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma özleminin gerçekleşemeyeceği bilinciyle, bir deniz ülkesi değil, bir denizci ülkesi olma yolunda çaba göstermeliyiz. Türk Deniz Ticaretinin geliştirilip güçlendirilmesi ve deniz kirliliğine karşı birey, toplum ve ülke bilincinin arttırılması amaçlanmalıdır ? ifadelerini kullandı.
Tören sonrası bir römorkörle denize açılan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Liman Başkanı Bahadır Ay tarafından görevi başında şehit düşen deniz şehitleri anısına üzerinde ?Deniz Şehitleri? yazan çelenk deniz bırakıldı.
Kutlamalar kapsamında, römorkörle denize açılan protokol üyeleri ve vatandaşlara römorkör ve botlarla kısa süreli görsel bir şov gerçekleştirildi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli