Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´da coşkulu yürüyüş ve toplantı

Bandırma´da coşkulu yürüyüş ve toplantı

?Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü?ne Erdek Belediye Başkanı Sarı ve Manyas Belediye Başkanı Barçın da katıldı

Fethullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların tepkileri sürüyor. Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen ?Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü?, binlerce Bandırmalının yanı sıra Erdek, Manyas ve Gönen´den gelen vatandaşları da bir araya getirdi. Migros önünden başlayıp, cumhuriyet alanına dek süren yürüyüşe CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın ve CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal da katıldı.
Cumhuriyet, laiklik ve demokrasiyle ilgili sloganların atıldığı yürüyüşün ardından, cumhuriyet alanına, devleti temsilen gelen Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, bir süre kaldıktan sonra alandan ayrıldı.
Alanda ilk konuşmayı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı. Konuşmasına, toplantıya büyük katılımdan duyduğu memnuniyeti belirterek başlayan Mirza, 15 Temmuz darbe girişiminin, insanımıza, cumhuriyetimize, meclisimize ve parlamenter sisteme yönelik olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi: 

?Elbette ki, bu ülkenin yönetilişinden bizler de memnun değiliz. Ancak demokrasilerde iktidar değişiminin darbelerle değil, serbest seçimlerle, oyla gerçekleşmesinden yanayız. Askeri darbe de, sivil darbe de istemiyoruz. Bizler, bireyin özgürlüğünden yanayız. İşsizlik istemiyoruz. Emeğe değer verilmesini, üretim artışını, hakça paylaşmayı, özgürlüğü, adaleti, barışı ve demokrasiyi istiyoruz. Sadece darbeye karşı olmak, demokrasi için yetmez. Laiklik olmadan, demokrasiden söz edilemez. Çünkü laiklik, devletin tüm inançlara, kökenlere ve mezheplere saygı duyarak, eşit uzaklıkta bulunması anlamına gelir. Gerçek demokrasi için hukukun üstünlüğü, bağımsız ve tarafsız yargı da gerekir. Medya özgürlüğünün önemi, 15 Temmuz´daki darbe girişimi sırasında bir kez daha ortaya çıkmıştır. Devlet kadrolarında, ?senin-benim adamım´ anlayışı son bulmalı ve liyakate önem verilmelidir. Atatürk´ün kurduğu cumhuriyette eğitim, cemaatlere, vakıflara ve yurtlara bırakılamaz. Eğitim, devlet eliyle verilmeli ve denetim altında olmalıdır. OHAL´in, uzamadan, bir an önce kalkması ve yeni mağduriyetlere yol açmamasını bekliyoruz. Kurunun yanında yaş da yanmamalıdır. Bizim safımız, laik-demokratik, parlamenter ve gerçek demokrasiden yana, Atatürk Türkiye´sinin safıdır.?
Muhtarlar, Oda başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katıldığı toplantıda daha sonra sırasıyla CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Namık Havutça da düşüncelerini açıkladılar. Sadece Türk bayraklarının bulunduğu toplantı, coşkulu geçti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false