Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da balıkçılık çalıştayı

Bandırma´da balıkçılık çalıştayı

Bandırma´da balıkçılık çalıştayı Balıkçılığın sorunları Bandırma´da mercek altına alınacak

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü´nde ?Balıkçılık Çalıştayı? gerçekleştirilecek.
Kurum Müdürü Müstakim Bayram, düzenlediği basın toplantısında, 24-25 Mayıs 2016 günleri, Bandırma´da, Grand Asya Hotel´de yapılacak çalıştaya kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üretici, sanayici, akademisyen, araştırmacı ve yayıncıların katılacağını belirtti. İlki, geçtiğimiz aylarda, Antalya´da yapılan çalıştayın ikincisini Bandırma´da yapacaklarına işaret eden Bayram, ?Bu çalıştayda, ülkemizin balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili sektörlerde teknik, ekonomik, pazarlama, mevzuat, sosyal vb. konularda tüm sorunlar saptanacak, bu sorunların çözüm önerileri tartışılacaktır? dedi. Çalıştayda ?deniz balıkçılığı?, ?yetiştiricilik?, ?kaynak yönetimi ve iç su balıkçılığı? konularının tartışılacağını vurgulayan Bayram, 26 Mayıs 2016 günü ise ?4. Ulusal Hamsi Çalıştayı? da düzenleyeceklerini belirtirken, şunları söyledi:
?Bu çalıştayda, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü´nün birlikte yürüttüğü ?TÜBİTAK 11OG129 Ulusal Balıkçılık Veri Toplama Programı İçin Karadeniz´de Hamsi Stoklarının Akustik Yöntem ile Belirlenmesi ve Sürekli İzleme Modeli Oluşturulması Projesi´nin sonuçları sunulacaktır. Ayrıca hamsi stoklarının sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi, av filosunun takibi, karaya çıkarılan balık miktarının izlenebilmesi ve sürdürülebilirliği ile ilgili sezon değerlendirmesi yapılacaktır. Çalıştay içinde altı sözlü sunum ve bir panel yapılması, katılımcı olarak Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü´nden(BSGM) araştırmacı, kamu görevlileri ve balıkçıların katılması planlanmıştır.?
Bayram, kurumun müdür yardımcısı Dr. Orhan Karadağ, İdari Koordinatörü Dr. Mustafa Küçükkebapçı ve Su Ürünleri Bölüm Başkanı, Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Alpaslan Kara´nın da hazır bulunarak bilgiler verdiği basın toplantısında, ?Biz bir araştırma ve geliştirme (ARGE) kurumuyuz. Asıl hedefimiz, eğitmek, üretmek ve ürettiğini kitlelere ulaştırmaktır? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli