Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Belediyesi'nde toplu sözleşme bayramı

Bandırma Belediyesi

Bandırma Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası Bandırma Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 104 işçiyi kapsayan sözleşme için eski iskelenin yer aldığı yerde gerçekleşen imza töreninde ilk ko

Bandırma Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası Bandırma Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 104 işçiyi kapsayan sözleşme için eski iskelenin yer aldığı yerde gerçekleşen imza töreninde ilk konuşmayı Genel İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum yaptı. Ardından söz verilen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Türkiye'nin bugün örgütlü topluma ihtiyacı bulunduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
Ancak 13 yıllık AKP iktidarı döneminde sendikalar zayıflatıldı. Biz, Bandırma Belediye yönetimi olarak başarıyı yakalamak istiyorsak önce çalışanlarımızı mutlu etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Elbette ki zorluklarımız var. Balıkesir'in Büyükşehir olmasından sonra gelirlerimizin % 40'ını, Büyükşehir'e kaptırdık. Bu nedenle 100 bin lira olması gereken 2014 yılı bütçemiz, 60 bin lira olarak gerçekleşti. Yani, bu zorlularımız olmasa işçilerimizle daha da iyi bir sözleşme imzalayabilirdik. Bizden önceki dönemde AKP yönetimi, belediye işçilerine 5 yıl boyunca sıfır zam yapmıştı. 13 yıllık AKP iktidarında ülkemizde zengin daha çok zenginleşirken, fakir daha çok fakirleşti. Görüldü ki, bu iktidar çalışanlardan yana değil. Bunu rakamlar ortaya koyuyor. Bu iktidar, belediyelere norm kadro zorunluluğu da getirdi. Bandırma Belediyesi, buna göre en çok 380 memur-işçi çalıştırabiliyor. Bandırma gibi gelişip büyüyen bir kent için bu sayı çok yetersiz. Bu hükümet bizi taşeronlaşmaya mahkum ediyor. Biz, bunu istemiyoruz. Ancak şirketler aracılığıyla taşeron işçi almak zorunda kalıyoruz. Ama taşeron olarak aldığımız işçileri de sendikaya üye olmaya çağırıyoruz.”
Mirza, Balıkesir'in Büyükşehir olmasına karşın Bandırmanın il olma sevdasından vazgeçme yeceğini belirtti.
Daha sonra söz verilen DİSK Genel Başkanı Kâmil Beko, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde 15 işçinin, iş kazalarında yaşamını yitirdiğini, 20 bin işçinin sakat kaldığını, Türkiye'nin, iş kazalarında Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü konumuna gelip ülkemizin taşeron cenneti”ne dönüştüğüne dikkati çekerken, şöyle konuştu:
Ülkemizde işsizliğin boyutları çok arttı. Taşeron işçi çalıştırmak istemiyoruz diyen Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bugün ülkemizde, asgari ücretle çalışan 7 milyon işçi var. 2,5 milyon insan, geceleri aç yatıyor. Çalışanların, bankalara borcu 400 milyar lirayı buldu. 5 milyon 800 bin aile, icralık durumda. Okullarını bitirdikleri halde atanamayan 50'nin üstünde öğretmen adayı intihar etti. 5 milyon 600 bin işsizimiz var. Ama Cumhurbaşkanımız, ‘Kaçak Saray'da otururken, bu sarayın, ülkenin itibarı olduğunu öne sürüyor. Ne itibarı? Bu kaçak saray, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor. Bu ülkenin gerçek itibarı Atatürk'tür, İnönü'dür, Uğur Mumcu'dur, Yaşar Kemal'dir, Bahriye Üçok'tur, Muammer Aksoy'dur, Deniz Gezmiş'tir ve daha isimlerini sayamadıklarımızdır. Ey Tayyip Erdoğan, bu ülkenin itibarı, asgari ücretle çalışan çöpçülerdir, Gezi Direnişi'nde şehit olanlardır.”
DİSK Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Yaman ve CHP Balıkesir 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Tüm'ün de katıldığı törende 104 belediye işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi, DİSK Genel Başkanı Kâmil Beko ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza arasında imzalandı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli