Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Üniversitesi için düğmeye, Balıkesir'de basıldı

Bandırma Üniversitesi için düğmeye, Balıkesir

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Sezgin: Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere destek verenlere teşekkürler”

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde  gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunulan teknoparkla ilgili bir toplantıya katılan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Bandırma Üniversitesi konusunda ilk adımın atılmasıyla ilgili olarak şu bilgiyi verdi:
Sayın Valimiz Ahmet Turhan'ın başkanlığında yapılan toplantıda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Mahir Alkan, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı sayın İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı sayın Fahri Ermişler, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı sayın Faruk Kula'nın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi'nin iki rektör yardımcısı ve bazı dekanları da yer aldı. Toplantıda sayın Valimizin, Bandırma'ya bir üniversite kazandırılması konusundaki sözlerine, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkesten büyük destek geldi. Hatta bu arada söz alan Balıkesir Üniversitesi Rektörü de, üniversitelerinin çatısı altında ilimizde  40 bin öğrenci bulunduğunu, ülkemizin bazı kentlerinde 3 bin öğrenci kapasiteli üniversiteler yer alırken, 7 binin üzerinde fakülte ve yüksek okul öğrencisine sahip Bandırma'nın da, üniversiteyi hak ettiğini belirtti.”
Bandırma Ticaret Borsası ve Bandırma Ticaret Odası tarafından bir süre önce gündeme getirilip, Balıkesir Milletvekilleri M. Cemal Öztaylan ve Namık Havutça ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'dan da destek sözü aldıkları  Bandırma Üniversitesi kurulması düşüncesine Balıkesir'in üst düzey yöneticileri ve Balıkesir Üniversitesi Rektöründen de destek gelmesini memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Edip Uğur'un, Bandırma'ya bu çok olumlu bakışı bizleri çok mutlu etti. Bu desteği, bizleri hem Balıkesir, hem de tüm ilçelerinin sorunlarının çözümü için elinden geleni yapacağı konusunda umutlandırdı. Sayın Uğur'a, Bandırma olarak biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. Bandırma Üniversitesi için desteklerini esirgemeyeceklerini açıklayan herkese Bandırma adına teşekkür borçluyuz” dedi.
Üniversitelerin, kuruldukları yörelere sadece ekonomik değil, bilim ve kültür açısından da büyük katkıları bulunduğunun altını çizen Sezgin, Bu toplantıda, Balıkesir'in üst düzey yöneticilerinin, Bandırma'ya çok sıcak bakışları da beni ayrıca duygulandırdı. Başta Valimiz olmak üzere diğer yöneticilere de bu nedenle ayrıca teşekkür ediyorum. Bu anlayış  çerçevesinde Balıkesir ilinin, başta Bandırma olmak üzere tüm ilçeleriyle birlikte el ele vererek daha da gelişeceğine inanıyorum” diye konuştu.           Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli