Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Ticaret Odasından Erdekte iftar yemeği

Bandırma Ticaret Odasından Erdekte iftar yemeği

Bandırma Ticaret Odası Meclisinin iftar yemeği Erdek, Artake Taş Restaurantta verildi.

Bandırma Ticaret Odası Meclisi`nin iftar yemeği Erdek, Artake Taş Restaurant`ta verildi.
Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin katıldığı iftar yemeğinde, Oda Başkanı Osman Kocaman, ülkemizin ekonomik durumu ile Bandırma Organize Sanayi Bölgesi hakkında düşüncelerini açıkladı.
Türkiye`nin 2011 yılında yüzde 8,5`luk hedefine ulaşarak, dünyada en büyük ekonomik gelişme gösteren üçüncü ülkesi olduğuna dikkati çeken Kocaman, şu değerlendirmede bulundu:
"İçinde bulunduğumuz 2012 yılında yüzde 3,5-4`lük bir büyüme bekliyoruz Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023`te, 500 milyar dolarlık ihracat ve 25 bin dolarlık gayrı safi millî hâsıla hedefliyoruz. Tabii, bu hedeflerimizin gerçekleşmesi için üretim ve ihracata odaklanmak zorundayız. Tasarrufa da ayrıca önem vermeliyiz. Yani, kaybedecek zamanımız yok. Yine 2011 yılında, özel sektörde 1.3 milyon kişi iş olanağı elde etti. Bunun 1.1 milyonunun kayıt içi ekonomide yer alması ayrıca sevindiricidir. Eğer her yıl, en az yüzde 5`lik büyüme hızına ulaşırsak, ülkemizdeki işsizliğin artmasının da önüne geçeriz."
Bandırma Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgi de veren Kocaman, şunları söyledi:
"Bandırma Organize Sanayi Bölgesi`nin ikinci bölümünü, Eylül ayından başlayarak, kendi olanaklarımızla yapacağız. Yasa gereğince, Balıkesir ilindeki tüm organize sanayi bölgelerindeki doluluk oranının, yüzde 75`in altında bulunması durumunda, bir yörede ikinci organize sanayi bölgesi kurulmasına izin verilmiyor. Ancak birinci Bandırma Organize Sanayi Bölgesi`nin doluluk oranı yüzde 90`ın üzerinde olduğu için Bakanlıktan, genişleme, yani ikinci organize sanayi bölgesi oluşturma iznini aldık.2012 yılında, 2 bin dönümlük araziye, ikinci organize sanayi bölgesini kurarak, bir yerde kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu arada, devletin, Balıkesir ilindeki organize sanayi bölgelerini, `4. Bölge` kapsamına alması, teşvik kredileri açısından büyük avantaj oluşturmaktadır."
Bandırma Organize Sanayi Bölgesi`ndeki 50 yatırımcıdan ancak 3`ünün Bandırmalı olmasına değinen Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, "2. Organize Sanayi
Bölgemize, Bandırma`daki yatırımcıların ilgi göstereceğine inanıyorum" dedi.
Kocaman, 7 Eylül 2012 tarihinde, Odalarının konferans salonunda, organize sanayi bölgelerinde gerçekleştirilecek yatırımlara verilecek teşvikler konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı