Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman: Balıkçıların ÖTVsiz aldıkları mazotu sattıkları çamurunu atmak, hedef saptırmaktır

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman: Balıkçıların ÖTVsiz aldıkları mazotu sattıkları çamurunu atmak, hedef saptırmaktır

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, bazı basın organlarında, Balıkçıların sorununun altından mazot vurgunu çıktı başlıklı haberlerin, balıkçıların haklı isteklerini gölgelemek amacıyla onlara çamur atmaya yönelik olduğunu belirtti.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, bazı basın organlarında, "Balıkçıların sorununun altından mazot vurgunu çıktı" başlıklı haberlerin, balıkçıların haklı isteklerini gölgelemek amacıyla onlara çamur atmaya yönelik olduğunu belirtti.
24 metreye çıkarılan derinlikte avlanmanın, balıkçılara mazot tasarrufu yaptırmasının mümkün olmadığının altını çizen Kocaman, şunları söyledi:
"Hükümet yandaşı bu gazetelerin yayınları, haklı istekleri karşısında balıkçılara çamur atarak, onları susturmaya ve hedef saptırmaya yöneliktir. Bandırma`daki gerçek balıkçıların ise Bandırma Körfezi`nin coğrafi yapısı da düşünülürse zaten böyle bir iş yapmaları mümkün değildir. Zaten devlet, ÖTV`siz mazot alıp, sattıklarını belirlediği balıkçılara uyguladığı hapis cezalarının yanı sıra ruhsatlarını da iptal etme yetkisine sahiptir. Bizler, devletin her çeşit denetimi çok iyi uygulamasından yanayız."
Kocaman, her meslekte olduğu gibi balıkçılıkta da, yasa dışı yollara başvuranların çıkabileceğine dikkat çekerken, "Bu durum, tüm meslek çalışanlarına elbette ki mal edilemez" diye konuştu.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli