Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kocaman: Marmara Denizi her geçen gün kötüye gidiyor

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kocaman: Marmara Denizi her geçen gün kötüye gidiyor

Bandırma Ticaret Odası Başkanı ve Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Bandırma Körfezi ve Marmara Denizi açısından, geride bıraktığımız avlanma sezonunun verimli geçmediğini belirtti.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı ve Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Bandırma Körfezi ve Marmara Denizi açısından, geride bıraktığımız avlanma sezonunun verimli geçmediğini belirtti. Avlanma sezonunun, beklentilerine yanıt veremediğine dikkati çeken Kocaman, şu değerlendirmede bulundu:
"Bandırma Körfezi ve Marmara Denizi`nde palamut çok zayıftı. Hamsi ise Karadeniz`e kaçtı. Marmara Denizi ciddi anlamda kötüye gidiyor. Bunun en önemli nedeni, denizdeki oksijen azalması ve kirlilik. Geçen yıllarda çok yakındığımız salya, bu yıl ortadan kalktı. Geçen sezonun en önemli yanı, karides popülasyonundaki artıştı. Ancak geçtiğimiz avlanma sezonunda, göçmen olarak nitelendirdiğimiz balıklar, Marmara Denizi`ne hiç girmedi. Bu durum, göçmen balıkların huy değiştirdiğini gösteriyor."
Gerekli denetimlerin yapılmaması nedeniyle Marmara Denizi`nde trolle avlanmanın sürdüğüne dikkati çeken Kocaman, yine geride bıraktığımız sezon, avlanan balık boylarında sıkıntı yaşandığını, çinekop avının, boy sınırlamasına aykırı gerçekleştirildiğini vurgularken, "Aslında, geçtiğimiz sezon hem lüfer, hem de çinekop avına yasak getirilmeliydi" diye konuştu.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false