Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Ticaret Lisesi projesinde mutlu son

Bandırma Ticaret Lisesi projesinde mutlu son

Bandırma Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi nin yürütmekte olup, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından, 2013 teklif çağrısı döneminde desteklemeye değer bulunan proje tamamlandı.

Bandırma Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi `nin yürütmekte olup, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından, 2013 teklif çağrısı döneminde desteklemeye değer bulunan proje tamamlandı. 2013-1-TR1-LEO01-49715 numaralı "Avrupa Birliği`nde Dış Ticaret ve Lojistik Alanlarındaki İşyerlerinde Uygulamalı Mesleki Eğitim Almak" isimli Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi`nin ikinci akışı, Belçika`nın başkenti Brüksel`de gerçekleşti.
Projeye Bandırma Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi`nden 7 öğrencinin yanı sıra proje ortağı olarak İstanbul`dan katılan Mehmet Emin Horoz Endüstri Meslek Lisesi`nden 7 öğrenci de katılırken, projede her iki okulun öğretmenleri de yer aldı.
Bandırma Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yüksel Ülkar, Belçika`nın başkenti, ülkenin en büyük yerleşim alanı ve kültür merkezi olan Brüksel`de, Avrupa Ekonomik Topluluğu(AET), Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu (ECSC), Avrupa Atom Enerji Topluluğu (EURATOM) ve Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı (NATO) gibi kuruluşların merkezlerinin bulunduğuna dikkati çekerken şunları söyledi:
"Bu özellikleriyle ekonomik ve siyasal açılardan dünyaca önem taşıyan böyle bir ülkede eğitim almak ve bu yerleri görmek, öğrencilerimize çok büyük kazanımlar sağlamıştır. Öğrencilerimiz, yabancı dil kurslarına katılarak ve lojistik alanlarındaki işyerlerinde uygulamalı eğitim alarak bilgilendirildiler. Öğrencilerimize, hafta sonlarında Fransa (Paris), Hollanda (Amsterdam), Lüksemburg, Almanya (Köln) gibi Avrupa`nın başkentleri ve büyük kentlerine kültürel amaçlı geziler düzenlenerek, tarihi ve kültürel bilgi aktarımı da sağlanmıştır."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı