Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma, Tarım Odaklı Sanayi Gelişim Bölgesi Erdek de aynı kapsamda

Bandırma, Tarım Odaklı Sanayi Gelişim Bölgesi Erdek de aynı kapsamda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir-Çanakkale Plânlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Plânı’nı onayladı. Plâna göre 2040 yılında Balıkesir’in nüfusu 3 milyon 282 bin olarak hesaplanırken, ilin sektörel gelişim alanları, çevre ve mekânsal kararlar, üniversite, sanayi başta olmak üzere tüm alanların hangi yönde bulunacağına karar verildi.
ALTIEYLÜL VE KARESİ HİZMET, EDREMİT TURİZM, BANDIRMA TARIM SANAYİ GELİŞİM BÖLGESİ
Balıkesir’in 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Plânı kapsamında nüfusun mekânsal dağılımı dikkate alınarak hazırlanan sektörel gelişim bölgelerinde üç gelişim bölgesi belirlendi. Buna göre Balıkesir Sektörel Gelişim Bölgesi, ‘Hizmetler Sektörü Gelişim Bölgesi’ olarak isimlendiriliyor.
Bölge, Karesi, Altıeylül, Balya, Bigadiç, Dursunbey, İvrindi, Savaştepe, Sındırgı, Kepsut ve Susurluk ilçelerini kapsıyor.
Edremit Sektörel Gelişim Bölgesi, ‘Turizm Sektörü Gelişim Bölgesi’ olarak isimlendiriliyor.

Ayvacık, Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç, Havran ilçeleri ile Gülpınar, Küçükkuyu, Altınova, Küçükköy, Pelitköy, Akçay, Altınoluk, Güre, Zeytinli, Kadıköy, Karaağaç ve Büyükdere yerleşimlerini kapsıyor.
BANDIRMA, TARIM ODAKLI SANAYİ GELİŞİM BÖLGESİ
Bandırma Sektörel Gelişim Bölgesi, ‘Tarım Odaklı Sanayi Gelişim Bölgesi’ olarak açıklandı. Bölgede Bandırma, Erdek, Manyas, Gönen ve Marmara ilçeleri ile Yeniçiftlik, Balıklıçeşme, Kozçeşme, Gümüşçay, Karabiga, Çardak, Umurbey, Aksakal, Edincik, Karşıyaka, Ocaklar, Salur, Kızıksa, Sarıköy, Avşa ve Saraylar yerleşim yerleri bulunuyor.
Kabul edilen plânda Balıkesir bölgesi sınırları içinde yer alan üniversite alanları, yüksek öğrenim alanları ve bu alanları kapsayan kampüs alanları da belirlendi.
Balıkesir’de, Bandırma, Balıkesir il merkezi ve Gönen, üniversite alanları olarak kabul ediliyor.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli