Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma, tarihi binasının müze olmasını istiyor

Bandırma, tarihi binasının müze olmasını istiyor

Bandırma Kültür Platformu yöneticisi Mimar Seyfettin Ertekin, Bandırma'nın en eski yapılarından biri olan ve mülkiyeti hâlen Balıkesir Valiliği'nde bulunan tarihi eski gar binasının, etnografya müzesi yapılmak üzere Bandırma'nın hizmetine bırakılması gere

Bandırma Kültür Platformu yöneticisi Mimar Seyfettin Ertekin, Bandırma’nın en eski yapılarından biri olan ve mülkiyeti hâlen Balıkesir Valiliği’nde bulunan tarihi eski gar binasının, etnografya müzesi yapılmak üzere Bandırma’nın hizmetine bırakılması gerektiğini belirtti. 1927 yılında, Bandırma’da doğan Edip Volkan’dan, bu binanın tarihi süreci hakkında bilgiler alan Ertekin, şunları söyledi:
“Bandırma’da kentlilik bilinci çok azaldı. Neredeyse hiç kalmadı. Eski yıllardaki gibi artık estetik binalar da yapılmıyor. Bu arada, elimizdeki eski tarihi binaları da birer birer kaybediyoruz. Şimdi de, eski dönemlerde sırasıyla Maarif Oteli, Askeri Hastane, Özel İdare, Biray Oteli, kütüphane ve dekanlık binası olarak kullanılan bu yapıyı, Bandırma’nın kültür ve sanatına, etnografya müzesi olarak kazandırmalıyız. Bu konuda, Balıkesir Valiliğimizden destek bekliyoruz.”
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da yaptığı açıklamada, “Biz de bu binanın, etnografya müzesi olarak değerlendirilmesinin uygun olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde Balıkesir Valimizi ziyaret ederek, bu konudaki isteğimizi kendisine ileteceğiz. Sayın Valimizin, bu isteğimize olumlu yanıt vereceğine inanıyoruz” dedi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli