Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma SÖZ VERİYORUMun kurbanı olmuş

Bandırma SÖZ VERİYORUMun kurbanı olmuş

AKP Balıkesir Milletvekili Öztaylan, DYPde birlikte siyaset yaptığı eski lideri Süleyman Demireli, sözünü tutmamakla itham etti.

Öztaylan, eski lideri Demirel`in dışında SHP`nin eski lideri rahmetli İnönü, DSP ve MHP`nin merhum liderleri Ecevit ile Türkeş`inde Bandırma`nın il yapılması için verdikleri sözleri tutmamakla suçladı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma`ya gelen siyasi liderlerin, Bandırma`nın il yapılmasıyla verdikleri sözlerin yerine getirilmediği tarihten bu güne kadar gelinen süreçle ilgili bilgilendirmede bulundu. 
AK parti iktidarından önce Bandırma`yı ziyaret eden siyasi liderlerin, Bandırma halkına boş vaatlerde bulunduğunu hatırlatan Öztaylan, Bandırma`nın il olmasını en çok kendisinin arzu ettiğini yineledi.
AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısına katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, yaptığı konuşmada "Bandırma`da, Bandırma`nın il olmasını benden daha çok isteyecek, o şerefe nail olacak biri olduğunu zannetmiyorum" şeklinde konuştu.
Basın toplantısında, bir gazetecinin Öztaylan`a, "Alanya`nın il yapılacağı iddia ediliyor, Alanya il olacaksa o zaman Bandırma neden il yapılmıyor? " sorusuna Öztaylan şu cevabı verdi:
"Bandırma`nın il olmasını Bandırma`da benden daha çok isteyecek, o şerefe nail olacak biri olduğunu zannetmiyorum. Ben DYP milletvekiliyken, Süleyman Demirel buraya geldi. `Ey Bandırma 80 plakayı tak` dedi. Ben de arabama `06 DYP 80` plaka aldım ama bir numara yok. Onunla beraber Erdal İnönü Bandırma`ya geldi, `Biz Bandırma`yı il yapacağız` dedi. Rahmetli Ecevit geldi söz verdi. Rahmetli Alparslan Türkeş`te söz verdi. Rahmetli Erbakan, `Onlar yapamaz ben yapacağım` dedi. Bunların hiçbiri doğru çıkmadı. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dedi ki; `Ben hiçbir yeri il yapmadım. Gündemimde öyle bir şey yok. Eğer ki isteyerek, zorunlu olarak Yalova`nın, Düzce`nin olduğu gibi bir yer il yapılmak mecburiyetinde kalsın, şeref sözü ilk önce Bandırma`yı yapacağım.` 
Bakınız, Sayın Başbakanımızın bu sözünün üzerine benim söz söyleme hakkım var mı? Bandırma`nın il olmasını benden daha fazla kim isteyebilir? Onu yapacak olan benim yapabilirsem tabii ki. Eğer ki Alanya il olursa, bu bıyıklarımı yolun, yani öyle bir şey yok, onu ifade etmeye çalışıyorum."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı