Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Ortaokulu, Comenius Projesinde

Bandırma Ortaokulu, Comenius Projesinde

Müdürlüğünü Rifat Erçinin yaptığı Bandırma Ortaokulu, Comenius Programında yer alıyor.

Müdürlüğünü Rifat Erçin`in yaptığı Bandırma Ortaokulu, Comenius Programı`nda yer alıyor. 
Projenin koordinatörü ve okulun İngilizce Öğretmeni Suna Özbek Bozkurt, Avrupa Birliği Bakanlığı`nın ilgili kuruluşu olan Ulusal Ajans`ın Hayat Boyu Öğrenme/Comenius Programı kapsamında yer aldıkları projeyle ilgili şu bilgiyi verdi:
"Proje kapsamında okulumuza, Avrupa Birliği fonlarından 23 bin Avro hibe desteği verildi. 2013 yılının eylül ayında başlayan bu proje iki yıl sürecek olup, 2015 yılının haziran ayında sona erecek. Sayın Egemen Bağış`ın yönetimindeki Avrupa Birliği Bakanlığı`nca oluşturulan program kapsamında okulumuz, katıldığı Comenius Okul Ortaklığı Projesi`nin bizimle ilgili bölümü, beş ortağı kapsıyor. Türkiye ile birlikte bu ortaklar, Almanya, Polonya, Danimarka ve Macaristan oluşuyor. Proje kapsamında, Bandırma Ortaokulu olarak, Polonya ve Almanya`daki iki öğrenci kampına katılacağız. Bu projeye, okulumuzdan toplam 18 öğrenci katılacak. 2014 yılının eylül ayında, Türkiye`de de bir kamp gerçekleştirilecek. Yine aynı yılın mayıs ayında, Polonya`daki öğrenci kampına, iki öğretmenin gözetiminde, 8 öğrencimizle katılacağız."
"Macera Okulu" anlamına da gelip, okul dışında eğitim amacına yönelik projenin çok yararlı olacağını düşündüğünü vurgulayan Suna Özbek Bozkurt, şunları söyledi:
"Program kapsamında, İngilizce`yi de kullanarak, öğrencilere doğada neler yaptırabileceğimizi planlayacağız. Böylece öğrencilerin, farklı kültürlerde özgüvenlerini geliştirmelerini, doğayı sevmelerini, birbirlerini tanımadan, paylaşımı öğrenmelerini amaçlıyoruz. Bu program içinde, okul ve çevre gezilerinin yanı sıra çok değişik etkinlikler de gerçekleştirilecek."
                                                                                                                       ÖNDER BALIKÇI


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false