Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma modern yaşam alanına kavuşuyor İmar Değişikliği Meclise Sunuldu

Bandırma modern yaşam alanına kavuşuyor İmar Değişikliği Meclise Sunuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bandırma için devasa Meydan ve Yaşam Alanı Projesi hazırlandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bandırma için devasa Meydan ve Yaşam Alanı Projesi hazırlandı. 
Konuyla ilgili imar değişikliği meclise sunuldu. 
Ticaretten sanayisine, eğitimden spora bütün alanlarda Balıkesir’in en büyük ve önde gelen ilçelerin başında gelen Bandırma’da, belediyecilik açısından ilçe halkının dinlenme, eğlenme ve vakit geçirmeleri için ilçeye yakışan yaşam alanları ile meydan düzenlemelerinin yetersizliği Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi. 
Bandırmanın gelişim ve değişimine uygun yaşam alanlarına ve görünüme kavuşmasının zorunluluğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bandırmaya yakışan bir yaşam alanı ve meydan düzenlemesi projesini hayata geçirebilmek için yaptığı çalışmaların sonuna gelindiğini duyurdu. 
Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda Bandırmaya yakışır prestijli bir alan oluşturabilmek için Bandırma sahil meydanı dolgu alanında proje çalışması başlatıldığı dile getirilirken, Bandırma Belediyesi ile birlikte toplantılara başlanarak Bandırma Meydan Projesi oluşturulmasında sona gelindiği bilgisi aktarıldı. 
Diğer yandan; Bandırma 17 Eylül Üniversitesi tarafından, yapılan araştırmada, ilçenin gelişiminden dolayı Bandırma’da konut ihtiyacının ortaya çıktığı rapor haline getirildi. 
Bandırmada bir yandan konut ihtiyacının karşılanması diğer yandan bir yaşam alanı oluşturulması için yer düşünülürken 1990’lı yıllarda boşaltılan Askeri Alan 2015 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından “Toplu Konut Alanı” olarak değerlendirilmek üzere TOKİ’ye devredildiği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de 260 dönümlük bu alanı 2016 yılında TOKİ’den satın aldığı öğrenildi. 
Büyükşehir Belediyesi’nce, bu alanı konutu az ancak yeşil alanları, dinlenme ve eğlence alanları olarak planlamak üzere 2017 yılında uluslararası bir proje yarışması düzenlediği, ancak Koruma Kurulu’nun bu projeyi uygun bulmadığı kaydedildi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı