Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Limanında hareketli saatler

Bandırma Limanında hareketli saatler

Komşu ilçe Bandırmada Manisa merkezli bir kömür firması, Rusyadan Bandırma Çelebi Limanına 5 bin 300 ton kömür ithal etti.

Komşu ilçe Bandırma`da Manisa merkezli bir kömür firması, Rusya`dan Bandırma Çelebi Limanına 5 bin 300 ton kömür ithal etti. Ancak ithal kömürün nakliye işini alamayan Bandırma Liman Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi`ne üye çok sayıda kamyoncu, liman girişini trafiğe kapattı.        
Daha önce aynı firmanın kömürlerini limandan Marmara Evlerinde bulunan depoya kendilerinin taşıdığını bildiren Liman Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi'ne üye çok sayıda kamyoncu, yapılan görüşmelerden sonuç alamayınca, firmanın kömür yüklü araçlarını liman çıkışında engelledi. Polis, Bandırma Çelebi Limanının çıkışında geniş güvenlik önlemleri aldı. Kamyoncular anlaşma sağlanana kadar liman çıkışında söz konusu firmanın araçlarına izin vermeyeceklerini açıkladılar.
Bandırma Liman Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Balaban, eylemle ilgili yaptığı açıklamada, 70 firmayla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bu firmaların araçlarına ‘dur'diyen var mı? Yok. Bandırma'ya yurt dışından kömür getirerek ilçenin havasını kirleteceksin, hem de bu kadar polisi buraya dikeceksin. Yok böyle bir şey. Biz Çelebi Bandırma Limanından ithalat ve ihracat yapan 70 firmayla uyum içersinde çalışıyoruz. Bu işin kuralı yüzde 65 buradan, yüzde 35 depodandır. Biz kendilerine fahiş fiyat da vermedik. Bu yıllardan beri böyledir. Liman Damperli Taşıyıcılar Kooperatifinin hareket alanı Bandırma Limanıdır” diye tepki gösterdi. Kamyoncuların dün akşamdan beri sürdürdükleri eylem nedeniyle ithal kömürler polis gözetiminde yapılıyor. Sevkiyatı engelleyen 24 kişiyi gözaltına aldı. Bölgeye çok sayıda polis sevk edilriken liman girişinde panzerler hazır bekletiliyor. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli