Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, 3 yıl, 9 ay hapis cezası aldı

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, 3 yıl, 9 ay hapis cezası aldı

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Kayseride, Bandırmadaki görevinden önce Vali Yardımcısı olarak görevli bulunduğu bir dönemde gerçekleşen bir olay nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Kayseri`de, Bandırma`daki görevinden önce Vali Yardımcısı olarak görevli bulunduğu bir dönemde gerçekleşen bir olay nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı. Mantı`ya, Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nda, "zimmet, dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik" iddiasıyla açılan davada, eski Vali Yardımcıları Ali Mantı ve Fahri Oluk`a, azmettirmek suçundan 3 yıl 9`ar hapis, 22 bin 560`ar lira da para cezası verdi.
Doğan Haber Ajansı`nın haberine göre Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davaya tutuklu sanıklar Ahmet Yeşiltaş ve  Bayram Özkan ile tutuksuz sanıklar Vakıf Başkanı Refik Yılmaz, vakıf çalışanı Gülây Baydan, Valilik eski özel kalem müdürü Abdülkadir Şimşek ve avukatları katıldı. Sanık avukatları, savunmalarında, zimmet ve dolandırıcılık suçlarının oluşmadığını, bankadan çekilen ve harcanan paraların "emir" gereği yapıldığını iddia etti.
Mahkeme, dönemin vali yardımcıları Ali Mantı ve Fahri Oluk`a, "görevi kötüye kullanma ve azmettirme" suçlarından 3 yıl 9`ar ay hapis, 22 bin lira para cezası verdi. Mahkeme heyeti ayrıca Özel Kalem Müdürü Aysel Kayıkçıoğlu`nu 5 yıl 3 ay hapis, 45 bin 60 lira para cezasına çarptırdı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Refik Yılmaz`a 7 yıl 6 ay hapis, 1 milyon 146 bin lira para cezası, vakıf çalışanları Gülây Baydan`a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Tutuklu sanıklar Bayram Özkan ile Ahmet Yeşiltaş`a ise 7 yıl 6`şar ay hapis, 582`şer bin lira para cezası ile birlikte tutukluluklarının sürmesine karar verdi. Davada, Vakıf gelirlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kanunu`nda belirtilen amaçlar dışında kullanıldığı, bu durumun vali yardımcıları tarafından bilindiği halde, söz konusu çeklere imza attıkları, bu harcamalara göz yumduğu ve gizlediği, Vali yardımcıları, vakıf çalışanlarına usulsüz harcama yapılmasına ilişkin, banka çalışanlarına ise bu harcamalara ilişkin çeklerin tahsilatına yönelik talimat verdiği iddiaları yer almıştı. Savcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`ndan yapılan yardımlarda "sahte evrak düzenlemek", "çıkar sağlamak", "zimmet ve yolsuzluk" suçlamalarında bulunmuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli