Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma Kadın Dayanışma Derneği kadınları yanında

Bandırma Kadın Dayanışma Derneği kadınları yanında

Bandırma’da kadınlara destek vermek için kurulan “Kadın Dayanışma Derneği” Başkanı Nilgün Germiyan, 5 Aralık 1934’te, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin öneminin altını çizdi. Kadınlara bu hakkı veren Türkiye Cumhur

Bandırma’da kadınlara destek vermek için kurulan “Kadın Dayanışma Derneği” Başkanı Nilgün Germiyan, 5 Aralık 1934’te, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin öneminin altını çizdi. Kadınlara bu hakkı veren Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve saygıyla andıklarını belirten Germiyan, 5 Aralık’ın, Türkiye için “eşit birey-eşit vatandaş” anlamına geldiğini vurguladı. Germiyan, derneklerinin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
15 Ocak 2020’de, 20 üyeyle kurdukları derneğin bugün 70 üyeye ulaştığını belirten Germiyan, şunları söyledi:
“Dernek olarak, şiddet gören her kadına destek ve yardım sağlıyoruz. Bugüne kadar bize başvurup, geri çevirdiğimiz hiçbir kadın olmadı. Ancak kadınlarımız, hakları konusunda ne yazık ki bilinçli değil. Bizden yardım isteyen kadınlarımız, derneğimizin (0554)663 01 83 numaralı telefonundan veya sosyal medya hesaplarımızdan bizlere başvurabilir. Nitekim bize yalnız Bandırma’dan değil, kent dışından bile başvurular oluyor. Ancak kadınlarımız ne yazık ki hakları konusunda bilinçli değil.”
Nilgün Germiyan’ın başkanlığındaki “Kadın Dayanışma Derneği”nde başkan yardımcılığını Eftal Tosun, saymanlığı Dilek Durukan yaparken, yönetim kurulunda ise Av. Neslihan İpek Eren ve Bakiye Gülay görev yürütüyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı