Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan:

Bandırma İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan:

5500 öğrencimizle 67 üniversiteden büyüğüz”

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, fakültenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hâlen fakültelerinin bünyesinde, 6 bölümde toplam 5500 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü vurgularken, bu konumuyla fakültelerinin, 67 üniversiteden büyük olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Arslan, şunları söyledi:
Binamızın birçok bölümünü yeniden düzenledik. Yemekhanemizi de üst kata taşıdık. Şu anda yemeklerimiz, Balıkesir'den üç çeşit olarak geliyor ve öğrencilerimiz, yemek için sadece 2 lira ödüyor.  Yemeğin kalitesinin artmasına paralel şekilde her gün yaklaşık 450-500 öğrencimiz yemek yiyor. Öğrencilerimiz için kafeterya oluşturduk. Derslik konusunda sıkıntılarımız bulunuyor. Rektörlüğümüzün de desteğiyle binamızın yanındaki 10 bin metre karelik alana 125'er kişilik 4 büyük anfi ve 4 normal sınıf yapacağız. Şu anda bu anfi ve sınıfların projeleri çiziliyor. Fakültemizin bahçesine 2 bin adet fidan dikerek, çevre düzenlemesini yaptık. 40 öğretim üyemizden 2'si şu anda yurt dışında görevli bulunuyor.”
BURHANİYE'DE ULUSLARARASI KONGRE
Bandırma İİBF Dekanı Prof. Dr. Arslan, Balıkesir Üniversitesi tarafından, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında, Burhaniye'de, Turizmde Yeni Perspektifler” konulu bir panelin, Polonya ile işbirliği içinde düzenleneceğini, uluslararası nitelikteki bu panelde 30 oturumda,  yarısı yurt dışından 150 dolayında akademisyenin bildiri sunacağını belirtti. 
YURT İHTİYACIMIZ VAR
Bandırma'da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na ait iki yurdun yetersiz kalması nedeniyle yeni yurt binasına da gereksinim duyulduğunu belirten Arslan, Binamızın yanındaki alana 500 kişilik öğrenci yurdu yapımı da sürüyor. Yeni öğretim yılına dek bu yurdun tamamlanması için çaba harcıyoruz” diye konuştu.
Prof. Dr. Mehmet Arslan, okullarında, öğrenciler tarafından kurulan 18 kulübün sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunduğunu, her hafta 1-2 etkinliğin gerçekleştiğini belirtti.
Arslan, basında yer alan  görevine Bursa'dan haftanın iki günü gelip, derslerine asistanlarını soktuğu haberleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:
Salı ve çarşamba günleri burada görevimin başındayım. Ancak unutulmasın ki, fakültemizin idari merkezi Balıkesir Üniversitesi'dir. Ben, aynı zamanda Balıkesir Üniversitesi Senatosu'nda görev yapıyorum ki, bu senato, her Perşembe günü toplanıyor ve bu toplantılara da katılıyorum. Ayrıca, Etik Kurulu'nda, Sosyal Bilimler Kurulu'nda üyeliklerim ve bilimsel çalışmalarım bulunuyor. Diğer günler, bu toplantılara da katılıyorum. Derslerime girmeyerek, yerime asistanlarımı soktuğum da gerçek dışıdır.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli