Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Emniyet Müdürü önemli açıklamalar yaptı

Bandırma Emniyet Müdürü önemli açıklamalar yaptı

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümünde konuşan Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Bandırma'da son 6 ayda uyuşturucuya ve satıcılığa adı karışmış 45 zanlının cezaevine konulduğunu söyleyip şu an Bandırma İlçesinde uyuşturucu sorununu

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümünde konuşan Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Bandırma’da son 6 ayda uyuşturucuya ve satıcılığa adı karışmış 45 zanlının cezaevine konulduğunu söyleyip şu an Bandırma İlçesinde uyuşturucu sorununun yok denecek kadar azaldığını bildirdi.
Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları Bandırma İlçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.
Törene Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komuta Hava Pilot Tuğgeneral, Murat Suat Semiz, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri katıldı.
Çelenk sunumu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bandırma ilçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç yaptı.
Kılıç, Bugün demokratik hukuk devletinin ve Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 170’nci kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bandırma emniyet teşkilatı olarak halkımızın desteği ile var olan huzur ve güven ortamını kalıcı hale getirmek amacıyla yasaların bize vermiş olduğu yetkiler dahilin de dün olduğu gibi aynı kararlılıkla bugünde yarında görevimizi yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.
Bandırma’da güvenlik alanında çok önemli değişim ve dönüşümler gerçekleştirildiğini belirten Kılıç, “Uygulanan projeli çalışmalarla halkımızı can ve mal güvenliği en üst seviyeye çıkartılmış, gençlerimizi bilinçlendirilerek uyuşturucu ile mücadelede olumlu başarılar elde edilmiştir. Geçtiğimiz Salı günü şafak vakti uyuşturucu satıcılarına yapılan operasyonda 12 kişi yakalanarak cezaevine konulmuştur. Son altı ayda ilçemizde uyuşturucuya adı karışmış, satıcılığa adı karışmış 45 kişi uyuşturucu satıcılığından cezaevine konulmuş olup, şu an şehrimizde uyuşturucu sorunu yok denecek kadar azdır. Bandırma polisi olarak hırsızlık suçları konusunda da yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bandırma geçiş güzergahı olması nedeniyle sadece ilçede bulunan hırsızlara yönelik değil, ilçemizde hırsızlığa karışıp, çevre il ve ilçelerde ikamet eden hırsızlara yönelik operasyonlara imza atmaktayız. Yine geçtiğimiz aylarda üç ayrı ili kapsayan eş zamanlı bir operasyonla genç kızlarımızı fuhuş batağına sürükleyen çete üyelerini yakalayarak adalet önüne çıkardık. Bandırma polisi suçla mücadele de sınırlarını aşmış durumdadır. İlçemiz yurdumuzun nüfusa oranla en az suç işlenen suç işlenmesi durumunda suçluların en yüksek oranda yakalandığı şehirlerin başında gelmektedir.” diye konuştu.
Şiirlerin okunmasıyla devam eden tören sonunda Polis Haftası nedeniyle okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kazandıkları ödülleri dağıtıldı.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı