Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırma Devlet Hastanesine anjiyo birimi kurulacak

Bandırma Devlet Hastanesine anjiyo birimi kurulacak

Bandırma Devlet Hastanesi'ne, Kalp Damar Cerrahi Merkezi ve Anjiyo Merkezi kurulma çalışmaları başlatıldı.

Bandırma Devlet Hastanesi’ne, Kalp Damar Cerrahi Merkezi ve Anjiyo Merkezi kurulma çalışmaları başlatıldı.
Hastane Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, yapılan denetimde Bandırma Devlet Hastanesi’nin verimlik değerlen dirmesinde 900 üzerinden 825 puan aldığını açıkladı.

Şenveli, “Bandırma’ya Kalp Damar Cerrahi Merkezini ve Anjiyo Merkezini kazandıracağız. Buda yaklaşık Bandırma Devlet Hastanesine 8-10 milyon liralık bir yatırımı getirmektedir. Devletimizin, bakanlığımızın bu desteği Bandırma’ya vereceğini umuyoruz.’’ dedi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastane Kurumu tarafından yapılan sağlık tesisi verimlik değerlenmesinde Bandırma Devlet Hastanesi A grubu hastaneleri arasına dahil olduğu bilgisi veren Şenveli, “900 puanlama üzerinden yapılan değerlendirmede başarı puanımız 825’tir. Böylece Balıkesir’de en üst seviyeye gelmiş olduk. Yine hastanemizin krıterlerinden HIMSS Projesine başvurumuzda kabul edildi. Burada da 1’den 7’ye kadar bir puanlama yapılıyordu. Doğru hasta, doğru ilaç, doğru zaman, doğru doz uygulayan hastane olarak değerlendirmesinde biz hastane olarak 6 puan elde ettik. Bu nedenle de Türkiye’deki HIMSS Projesine başvurabilmek için yeterli seviyeyi tutturmuş olmaktı. Türkiye’de 8 hastaneden biri olarak ta HIMSS Projesi için Amerika’daki merkeze başvurduk başvurumuz kabul edildi.” diye konuştu.
HIMSS Projesi’nin 1961 yılında kurulduğunu belirten Şenveli, “Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak bilinmektedir. Bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde optimal ölçüde kullanımını sağlamayı hedefler. Projenin özelliği şunu göstermektedir. Hastanemizi dijitalize edeceğiz, artık hastanemizde kağıt kullanılmayacak. Bandırma Devlet Hastanesi Türkiye’deki sayılı hastaneler arasına girecektir.’’ dedi.
Şenveli: “Kalp ve damar hastalıklarında artış var”
Bölgemizin kalp damar hastalıkları yönünden yoğun bir bölge olduğunu bildiren Şenveli, “Bölgemizdeki insanlar bu tür rahatsızlıkları yüzünden Bursa’ya, Balıkesir’e, İstanbul’a İzmir’e çevre illere gitmektedir. Birçok zorluklarla karşılaşmaktadır. Bizde vatandaşlarımızın uzun seyahatler yapmasını, sıkıntı yaşamaması için hastanemize, Kalp Damar Cerrahi Merkezi ve Anjiyo Merkezi kurmayı planladık. Bakanlığımızla ve kamu Hastaneleri Birliği ile bu konuları görüştük, onayını aldık. İnşallah en yakın zamanda çalışmalarımız başlayacak. Bandırma’mıza Kalp Damar Cerrahi Merkezini ve Anjiyo Merkezini kazandıracağız. Buda yaklaşık Bandırma Devlet Hastanesine 8-10 milyon liralık bir yatırımı getirmektedir. Devletimizin, bakanlığımızın bu desteği Bandırma’ya vereceğini umuyoruz” dedi. Haber: Ahmet Pesen



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli