Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Devlet Hastanesi Bakanlığa Şikayet Edildi

Bandırma Devlet Hastanesi Bakanlığa Şikayet Edildi

Apandisiti patlayan Tahir Balıkçıya, Bandırma Devlet Hastanesinde mide spazmı teşhisi konulmasının yankıları sürerken, Balıkçının oğlu, Op. Dr. Tevfik Balıkçı, durumu Sağlık Bakanlığına bildirerek, sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını i

 Apandisiti patlayan Tahir Balıkçı`ya, Bandırma Devlet Hastanesi`nde "mide spazmı" teşhisi konulmasının yankıları sürerken, Balıkçı`nın oğlu, Op. Dr. Tevfik Balıkçı, durumu Sağlık Bakanlığı`na bildirerek, sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.
Balıkçı, Bakanlığa şikayet başvurusunu yaptığını bildirerek, şu bilgiyi verdi: 2'de"Ağrı İli, Patnos İlçesi Devlet Hastanesi` nde, 20.01.2014 tarihinden itibaren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak Devlet Mecburi Yükümlülük Hizmetimi yerine getirmekteyim. Şehir merkezinde 70.000, köylerle birlikte 120.000 insan yaşayan bir kentte branşımdaki  tek hekim olarak hizmet vermekteyim.  Tek hekim olmam münasebetiyle her akşam, her gece, günün her saatinde icapçı hekim olarak çalışıyor; çağırıldığım her saattehastaneye dönüyor ve hastalarımla ilgileniyorum. Evde olduğum zamanlarda bile `Hastaneden arayabilirler ve bana ihtiyaç duyulabilir` düşüncesiyle  telefona sarılıp uyuyorum. Öyle ki, elim sebeplerle hayati bir ameliyat geçiren babamı  görmeye bile gidemiyorum.
Babam Tahir Balıkçı, 1 ve 2 Şubat 2014 tarihlerinde özellikle sağ alt kadranda olmak üzere yaygın karın ağrısı şikayetiyle Bandırma  Devlet Hastanesi Acil Servisi` ne başvurdu.  1. gün yalnızca fizik muayene yapılarak herhangi bir işleme gerek duyulmadan  ` mide spazmı `  tanısı konulup,tedavi edici etkisi bulunmayan, hastanın an itibariyle kısmen  rahatlamasını, ağrı ve yangı palyasyonunu (dindirilmesini) sağlayan anti-asit tedavisiyle eve gönderildi. Şikayetlerinde gerileme olmayan babam, 24-26 saat sonra bir kez daha Bandırma  Devlet Hastanesi Acil Servisi` ne başvurdu. Bu kez başka bir hekim tarafından muayene edildi. Ayakta direk batın grafisi (karın röntgeni) çekildi ve yine ne acı ki ağrıdan kıvranan hastaya, değil bir konsültan hekim görüşü almak; herhangi bir ek, yardımcı tetkik yapılmasına bileihtiyaç duyulmadı. Hastaya ancak kendi arzusuyla lavman uygulandı. Hasta, mevcut şartlar altında tekrar evine gönderildi. 
Babam, 10 Şubat 2014 tarihinde Marmara Üniversitesi  Pendik Eğitim ve  Araştırma Hastanesi` ne başvurdu. Yapılan fizik muayenede karın bölgesinde sağ alt kadran ağrısı saptanması üzerine hastadan kan tahlilleri ve yardımcı görüntüleme yöntemi olarak Bilgisayarlı Tomografi tetkiki istendi. Tahliller neticesinde acil olarak gece 01:00` da ameliyata alındı ve ameliyat esnasında  tıp dilindeki adıyla `perfore  apandisit`le  karşılaşıldı. Diğer bir deyişle apandisit patlamış ve hadise tüm karın zarına yayılmış ve karın zarının  iltihabına sebep olmuştu.  Apandisit çıkarıldı, karın içi yıkanarak temizlenmeye çalışıldı  vean itibariyle bile hayati tehlike arz eden bu hastalığa ameliyat sonrası dönemde antibiyotik tedavisi uygulanıyor.
Oysa,  Bandırma  Devlet Hastanesi` nde,en azından ayrıntılı fizik muayene yapılsaydı, en azından kan tahlili uygulanıp, kandaki mikrop seviyesine bakılsaydı, en azından ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi gibi ek tetkiklere ihtiyaç duyulsaydı…. En azından, en azından… Böyle olmamalı, bu kadar basit olmamalı… Kulağa çok tanıdık gelecek ama… İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, bu kadar gelişigüzel harcanmamalı…"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false