Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Denizcilik Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Öksüzler atandı

Bandırma Denizcilik Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Öksüzler atandı

Fakültenin Deniz İşletmeciliği” bölümü önümüzdeki öğretim yılında açılabilir

Bandırma Denizcilik Fakültesi Dekanlığına, aynı zamanda Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Yardımcılığı görevini de yürütmekte olan Prof. Dr. Oktay Öksüzler atandı. Bu fakültenin Dekanlığını üç yıldan bu yana Prof. Dr. Ramazan Yaman yürütüyordu. Makro İktisat, Ekonomik Büyüme, Beşeri Sermaye, Sosyal Sermaye ve Eğitim Ekonomisi gibi alanlarda çalışmaları bulunup, üç yıllık süre için dekanlığa atanan Prof. Dr. Öksüzler, 2009 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla açılmasına karar verilmesine karşın bugüne dek öğrenci alamayan Bandırma Denizcilik Fakültesi'nin son durumuyla ilgili olarak şu bilgiyi verdi:
Fakültemizin öğrenci alarak, öğretime başlayabilmesi için en az üç öğretim üyesi gerekli. Ülkemizde yalnız İstanbul ve İzmir'de Denizcilik Fakülteleri var. Bu fakülteler için öğretim üyesi bulmak son derece zor. Öğrenci Yetiştirme Programı(ÖYP) kapsamında, bu fakültemiz için kendi öğretim üyelerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Buna paralel olarak fakültemiz için Yrd. Doç. Dr. Eyüp Aktepe'nin ataması yapıldı. Yrd. Doç. Dr. Alper Kılıç da doktorasını tamamlamak ve fakültemizin kadrosuna katılmak zorunda. Diğer arkadaşlarımızın da doktora çalışmaları sürüyor. Üçüncü öğretim üyemizin de atanmasının ardından fakültemiz, eğitim-öğretime başlayabilir. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ‘Deniz İşletmeciliği' bölümünü, 30 öğrenci alarak açabiliriz. Bu bölüme, Bandırma İİBF İşletme Bölümü de destek verecek.”
Prof. Dr. Öksüzler, Denizcilik Fakültesi'nin tüm bölümleriyle hizmete girmesi durumunda Bandırma için büyük katkıları olacağına dikkati çekerken, Ancak bu fakültenin, simülasyonları, gemileri ve tersaneleriyle 10 milyonlarla ifade edilebilecek yatırımları gerektirdiğinden çok masraflı olduğu da tartışılmaz bir gerçektir” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli